Mitsubishi Lancer: Lancer 1.5 slaat af na 1 minuut

Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.5 8klepper

goedendag,

kort geleden wou mn lancer van 91 niet meer aanslaan met warme motor toen de tempratuur sensor vervangen en het probleem was opgelost. nu reed ik laats op de snel weg en sloeg die ineens af en kreeg hem daarna nooit meer aan de praat. de volgende ochtend even proberen en ja daar liep die weeer alleen maar voor ongeveer 1 minuut eerst loopt die goed na ongveer 45 sec begint die op 2/3 cilinders te lopen en slaat vervolgens weer af en daarna niet weeer aan te krijgen op dat moment hoor je een relais klikken paar keer achter elkaar en hoor je de brandstofpomp draaien, hij krijgt benzine en heeft vonk maar slaat toch steeds af ik ben al op onderzoek uitgeweest maar zonder resultaat ik hoop dat iemand anders hier missschien ervaring mee heeft en me daar mee kan helpen. alvast bedankt.

Mvg Gosse Boersma.

GB1992

Geplaatst door GB1992 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Lancer? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

limbra (315), 12 jaar geleden

Ik zit te denken aan brandstof te kort of fout in het ontsteking systeem.

Je zegt dat hij vonk heeft , maar is deze vonk ook krachtig genoeg en vonkt hij goed op elke bougie ?
dit kun je controleren door er een bougie uit te draaien en deze in de bougie kabel te steken , tegen de massa (motor) leggen en een 2de persoon laten starten,
dan goed kijken of hij een krachtige vonk heeft , doe dit bij alle bougie kabels 1 voor 1 (verwissel niet per ongeluk de volgorde van de kabels).

Hoe is de staat van de bougies en de staat van de bougiekabels (slaan ze niet door) , kun je controleren door met draaiende motor de bougiekabels nat te spuiten met een planten spuit , als ze dan doorslaan (vonken) zijn de bougie kabels de boosdoener.
Hoe heb je gecontroleerd of hij brandstof krijgt ?
Een vervuild benzine filter of defecte brandstof pomp c.q. relais kan natuurlijk ook de schuldige zijn.
(misschien is het , het benzine pomp relais wat je hoort tikken)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Lancer of stel zelf een nieuwe vraag.