Mitsubishi Colt: Mitsibishi Colt 2004 wil bij koude motor/bak niet in versnelling

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: Mivec 1.3 Benzine

De auto van mijn vriendin (Mitsubishi Colt 2004 1.3 mivec handgeschakeld) wil sinds kort bij koude start niet in de versnelling. Zowel voor als achteruit gaat zeer moeizaam. Dit geldt voor alle versnellingen (5 voor en een achteruit).
De auto heeft 127000 km gelopen. Tevens is vorig jaar de versnellingsbakolie gepeild en bijgevuld.
Bij warme motor/bak is het probleem een stuk minder maar ook dan komt het wel voor. Als de auto eenmaal rijdt is het schakelen een stuk gemakkelijker en kun je de 2/3/4/5e versnelling gemakkelijk inschakelen.
Wat kan het probleem zijn en wat zijn de eventuele oplossingen/kosten?

martijncolt

Geplaatst door martijncolt (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Colt? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kombikart (0), 9 jaar geleden

Koppelingspeling al gecheckt. Lijkt alsof hij niet goed vrijkomt, zeker omdat het alle versnellingen betreft.

Gr Fred

martijncolt (0), 9 jaar geleden

[quote=kombikart]Koppelingspeling al gecheckt. Lijkt alsof hij niet goed vrijkomt, zeker omdat het alle versnellingen betreft.

Gr Fred[/quote]
@Fred Hoe kan ik de koppelingsspeling checken?

kombikart (0), 9 jaar geleden

Daar kan ik je nie bij helpen omdat ik niet weet of deze hydraulish is of met kabel.
Auto heeft 127 dkm gelopen, dus kan zijn dat de koppeling op is.
Kabel is bij te stellen, maar hydraulish stelt zichzelf.

Zo check je hem. Vond deze text op internet.

Hoe controleer ik of de koppeling van mijn Mitsubishi colt versleten is en wat zijn de kosten? • Start uw Mitsubishi colt • Zet uw Mitsubishi colt stevig op de handrem • Zorg dat uw Mitsubishi colt in zijn 3e versnelling staat. • Laat de koppeling opkomen 1) Slaat vrijwel direct af, dan is de koppeling nog in goede staat. 2) Slaat vrij laat of helemaal niet af, dan is de koppeling aan vervanging toe. 3) Weet je niet zeker of het goed ging in zijn 3, herhaal dan dezelfde stappen in de 4e versnelling.

kombikart (0), 9 jaar geleden

Ben even aan het zoeken geweest. Koppeling is hydraulish bedient. Dan kan het zijn dat er ook iets kapot is van de bediening. Hoofdcilinder of hulpcilinder. Beste advies is om er mee naar de garage te rijden en te laten controleren.
Het hoeft de koppeling zelf niet te zijn maar iets van de bediening ervan.

Gr Fred

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Colt of stel zelf een nieuwe vraag.