Mitsubishi Space Wagon: Mitsubishi Space Wagon schiet uit de 5 de versnelling

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine

Als ik op de snelweg het gas iets los laat schiet de 5de versnelling terug.
Mijn garage zegt dat ze de hele versnellingsbak moeten vervangen..
Dat is al bijna meer waard als mijn auto. Ik heb nu de hoop dat iemand mij op dit forum verder kan helpen.
Tips welkom,
Ruud

lichtuud

Geplaatst door lichtuud (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Space Wagon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

bmwfriekske (0), 13 jaar geleden

De schakelring en tandwiel van de 5 de versnelling zijn afgesleten, de kosten vallen eventueel wel mee (rond de 250 euro aan onderdelen)
Daar moet de versnellingsbak voor open, als je dit zelf kan doen valt dit alles nog wel mee, als het bij de dealer moet slagen de werkuren er door natuurlijk.
grts

klaasqatar (0), 13 jaar geleden

bekend euvel van de mitsubishi, zelf ook gehad, begint met de 5e versnelling, maar ook de 4e komt eraan.
vervangen is de beste optie. Had voor 250 euro een revisie bak in volkel, oude inleveren.. bij demonteren van de bak, controleer de staat van de koppeling dan ook even.

wim12199 (0) PRO, 13 jaar geleden

Als je het achterste deksel op de versnellingsbak er af haalt, dan zie je de 5de versnelling zitten, daar zit een opsluitmoer op een as, het is die opsluitmoer die durft los komen. Als het alsnog aan de versnelling zelf is kan je deze er ook zo afhalen. Je hoeft daarvoor de versnellingsbak niet uit de wagen te halen!
Groeten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Space Wagon of stel zelf een nieuwe vraag.