Mitsubishi Space Wagon: Rechterachterrem zit steeds vast

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Mijn rechterachterrem blijft steeds vastzitten. Van de week heeft de garage er nieuwe remblokken ingezet en de pennen van de klauw vervangen aangezien die helemaal vastgeroest zaten. De cilinder lijkt goed te werken. Echetr toen ik gisteren de auto weer ging gebruiken liep de rem weer vast.
De monteur heeft de handremkabel gechecked en die was gewoon gangbaar.

Iemand een idee?

adaudey

Geplaatst door adaudey (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Space Wagon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Hans4040 (310) PRO, 13 jaar geleden

Geleide pennen of zuiger roestig...

adaudey (0), 13 jaar geleden

De geleide pennen waren roestig maar zijn nu vervangen. De zuiger werkte goed volgens de monteur.

jan5047 (0) PRO, 13 jaar geleden

remslang dicht? als je rem blijft hangen draai dan de ontluchting nippel eens open kijk of hij dan los komt zoja dan zit het in de leiding

adaudey (0), 13 jaar geleden

Het probleem is opgelost. Het bleek dat de rem niet vastzat, echter er zat een kleine roestrand op de schijf die tegen de nieuwe blokjes aankwam. Hierdoor ontstond er een brandlucht en werd de rem warm. Roestrand is weggehaald en probleem is verholpen.

Hans4040 (310) PRO, 13 jaar geleden

mooi zo...bedankt voor de feedback

adaudey (0), 13 jaar geleden

Helaas bleek de kous niet af te zijn.....probleem kwam toch weer terug. Het lijkt er nu op dat de cilinder in de remklauw rcehtsachter blijft hangen. Als je er een klap met een hamer opgeeft schiet hij los en is het wiel weer gangbaar. Oplossing is volgens de monteur de klauw vervangen. Een nieuwe klauw bij de dealer kost "slechts"491 euri.....helaas valt het niet mee om een klauw via de sloop te vinden.
Dacht even een klauw via Brezan te hebben, maar deze paste niet. De cilinder is 37mm en de ruimte voor de blokken en de schijf moet minimaal 5 cm zijn.
Wie heeft er een goede tip waar het aan kan liggen, of waar ik een nieuwe klauw op de kop kan tikken?

harnak (0), 13 jaar geleden

revisie setje als het binnen in niet te roestig is

Bullet (0) PRO, 13 jaar geleden

Nieuwe zuiger en revisiesetje monteren, mits idd de wand van de klauw niet ingevreten/verroest is.
Werkt eigenlijk altijd goed, zeldzaam dat toch de klauw vervangen moet worden. Zuiger kost +/- 60 ex, revisiesetje +/- 25 ex. Beetje remvloeistof en arbeidsloon en hij loopt weer. Suc6....

adaudey (0), 13 jaar geleden

Uiteindelijk een andere klauw gevonden en eronder gezet. Probleem verholpen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Space Wagon of stel zelf een nieuwe vraag.