Mitsubishi Space Wagon: stationair toerental schommelt constant tussen 1500 en 2500

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

hallo allemaal,
ik heb sinds kort een probleem zoals de titel al zegt schommelt het stationaire toerental van mijn space wagon uit ´96 staionair de hele tijd tussen 1500 en 2500 toeren. het maakt niet uit of hij warm of koud is. ook heb ik ook de accupool al 10 minuten los gehad en daarna met een warme motor en alle verbruikers in een minuut of 10 laten draaien maar het schommelen stopt niet. een paar weken geleden is het begonnen en toen werkte de reset goed maar nu sinds een paar dagen is het weer begonnen. zou het misschien de lambdasonde zijn? en zo niet wat zou het kunnen zijn????????

hopend op bruikbare tips wacht ik af.
groeten bart.

benonline

Geplaatst door benonline (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Space Wagon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

wim12199 (0) PRO, 13 jaar geleden

Toch even de gasklep goed reinigen, je zal zien dat er veel zwarte koolstof aan hangt, daarna nog eens doen wat je er voor hebt gedaan.

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Of je hebt valse lucht. Slangetje dat gescheurd is of los zit.

benonline (0), 13 jaar geleden

@wim moet ik die gasklep nog met iets speciaals reinigen of gewoon met metaalcleaner?

@oldford ik hoor zo geen lekkage. (ik weet hoe dat klinkt want dat heb ik met mijn mondeo gehad) maar ik ga de slangen ook nogmaals controleren

groeten bart

benonline (0), 13 jaar geleden

hallo allemaal,
ik heb de gasklep eraf gehaald en helemaal uit elkaar gehaald en gereinigd met metalcleaner toen zag ik dat er aan de gasklep nog iets van een tandwielkastje zit waar koelvloeistof door heen gaat zit. toen ik deze opende zat er een tandwieltje scheef in. deze weer goed gedaan en de boel weer in elkaar gezet en gemonteerd. de motor 10 minuten laten inleren en hij loopt weer als een zonnetje. opnieuw gestart en een stukje mee gereden dat ging ook vlekkeloos.
iedereen bedankt voor de tips en adviezen.

groeten bart.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Space Wagon of stel zelf een nieuwe vraag.