Mitsubishi Colt: motor slaat af bij hard remmen of behoorlijk gas geven

Bouwjaar: 1983, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1200

Mijn oldtimer Colt slaat af bij plotseling hard remmen of wanneer ik harder wil gaan rijden dan 40 kilometer per uur (dus meer gas geef). Inmiddels is de benzinemotor, bobine, condensator, brandstoffilter en pakking vervangen en de carburatuer schoongemaakt, maar het probleem blijft bestaan. Wie weet er wat er mis zou kunnen zijn? Graag uw reactie, want ik zou deze auto heel graag willen blijven rijden.

Setje

Geplaatst door Setje (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Colt? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

jan T (10) PRO, 14 jaar geleden

heeft deze nog contactpunten ik vermoed van wel kijk deze eens na of ze nog goed zijn en stel de contacthoek goed af en daarna de onsteking op tijd zetten.

groetjes jan.

Setje (0), 14 jaar geleden

ja, de contactpunten zijn recent al 2 keer vervangen. De tweede keer waren ze na een maand al op... De garage waar ik kom zegt dat ze niks meer kunnen (of willen?) doen. Kan ik dat zelf: de ontsteking op tijd zetten?
Graag je reactie! Enne.. alvast bedankt!!!!

Groetjes, Lisette

jan T (10) PRO, 14 jaar geleden

nee dat kun je zelf niet of je moet beschikken over een contacthoek meter een onstekings lamp.
ik neem aan dat de condesator bij de tweede maal vervangen van de contactpunten is vernieuw.
als de condensator niet goed is branden de contactpunten snel in.



groetjes jan.

Setje (0), 14 jaar geleden

Allereerst weer bedankt voor je reactie! Nee, de condensator is de tweede maal niet verangen, maar de monteur zei toen wel dat de contactpuntjes erg snel (na ongeveer 1 maand) waren ingebrand... Adviseer jij om bij een andere garage de contactpuntjes en condensator te laten vervangen? En weet jij toevallig of dat een erg dure aangelegenheid is, want ik ben inmiddels bijna 600 euro lichter, maar mijn auto is onbruikbaar...

Groetjes, Lisette

jan T (10) PRO, 14 jaar geleden

nou dat hoeft niet bij een andere garage maar ik begrijp dus dat de eerste maal bij de contactpunten vervangen de condensator vervangen is dan is het vreemd dat ze binnen een maand weer stuk zijn.
is dan de goede condensator wel gemonteerd.

groetjes jan.

Setje (0), 14 jaar geleden

inmiddels is de flotterkamer schoongemaakt, die zat verstopt. De auto rijdt weer als een zonnetje.
Bedankt voor de reacties!!

Groetjes, Lisette

jan T (10) PRO, 14 jaar geleden

nou dan zat het dus in een andere hoek maar mooi dat het voor elkaar is.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Colt of stel zelf een nieuwe vraag.