Mitsubishi Carisma: motor slaat af en loopt op lagetoeren na gasklepreiniging

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Beste Bezoeker

Mijn motor slaat af na gasklepreiniging en loopt op lage toeren.
Oorzaak??????
hij is niet op basis ingesteld,want de monteur heeft tegen mij gezegd dat een stukje rijden 15-20 min en dan gaat van zelf resseten(inleren).
Is het wel mischieen een ander oplossing,handmatig instellen of zoiets???????

Ik hoor het wel graag.

Ahmed 1

Geplaatst door Ahmed 1 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Carisma? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Haal even de accu min pool los voor 1 minuut,daarna starten en dan 10 minuten alleen stationair laten draaien en daarna even kijken hoe hij dan loopt.

Ahmed 1 (0), 13 jaar geleden

Ik heb wel dat gedaan,maar ik merk wel dat nu in de ochtend loopt weer op 1200-1300 toeren,dus normal en daarvoor liep op 2000 toeren.
ik heb nu een ander probleem,en dat is volgende:
Ik heb vanmiddag een beetje carburatorreiniger omheen gespoten om te kijken dat ergens een vacumlekkage zit,maar dat was alles goed,motor reageerde niet dus bleef op normale toeren.
nu ik staart hem weer en ik zie dat de auto bereikt weer de 2000 toeren, en als het beetje warm word schommelen tussen 1000-1500 toeren en als helemaal warm is loopt hij alsnog op 1500 toeren. en heel laangzaam komt op normale toeren 800-900 toeren,ik sta bij de stoplicht en toeren gaan ze omhoog omlaag tussen 1000-1500 toeren dus heel onstabiel.
Dus ik vraag me nu af heeft de carburateurreiniger dat ik omheen heb gespoten iets mee te maken????????
of ligt aan de temperateur sensor????of iets anders misschien????

ik hoor het graag.

Ahmed 1 (0), 12 jaar geleden

probleem opgelost gasklep gereinigd.

Ahmed 1 (0), 12 jaar geleden

gasklep opnieuw gereiningd.

abunsc (0), 12 jaar geleden

Ik lees in een ander bericht dat je een 1.8 GDI motor hebt. Een GDI rijdt beter en vervuilt het gashuis minder als hij op benzine met een hoger octaangehalte rijdt zoals BP Ultimate 98 of Texaco Super plus (98) of Shell V-Power (97). Het is iets duurder, maar het verbruik is wat gunstiger zodat de km-prijs vrijwel gelijk is.

Ahmed 1 (0), 11 jaar geleden

oke bedankt allemaal,gellukig opgelost en ik tank nu echt allen v-power en af en toe een flesje in een halve tank Forte benzinereiniger(echt super spul),auto rijdt veel beter dan voorheen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Carisma of stel zelf een nieuwe vraag.