Mitsubishi Pajero: Motor start slecht

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.8 Intercooler Turbo

Ik heb deze wagen nu 4 jaar en heb zins kort startproblemen. Ik woon op Curacao en heb eigenlijk nooit voor hoeven gloeien omdat de motoren hier niet echt koud worden, ook niet na lang stilstaan. Starten was nooit een probleem. Zins een tijdje is het starten minder. Mijn monteur heeft me er op gewezen dat ik voorgloeien moet? Als ik dat doe start inderdaad de motor. Maar wacht ik even met starten, dan slaat de motor niet aan en moet ik opnieuw voorgloeien. Is de motor eenmaal op temperatuur dan kan ik niet meer voor gloeien en start de motor pas na 10/15 seconden aan een stuk doorstarten. Eerst dachten we dat de brandstof na het uitzetten van de motor terugvloeide naar de tank. Maar dat is niet het geval. Ook hebben we gecontroleerd of er ergens lucht bij de brandstof komt, maar ook dit is niet het geval. Is het een brandstof probleem of is het een elektrisch probleem?

Bram de Boer

Geplaatst door Bram de Boer (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Pajero? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Bakkebaard (0), 15 jaar geleden

probeer de compressie druk een te meten.
als deze te laag is ontstaat er te weinig wrijving en wrijving = warmte
en aangezien diesel zelf ontbrand heb je dus genoeg warmte nodig
als er niet genoeg warmte ontstaat bij het comprimeren onbrand de diesel niet waardoor hij niet start

weet niet of dit de oplossing is.
maar dat zou ik doen

Groeten Martijn

mmcars (0) PRO, 15 jaar geleden

kijk eens even of je spiebaan van je distributie tandwiel uitgeslagen is [speling] heeft dan staat je timing verkeerd heb ik ook gehad . komt vaak voor rookt hij ook en vermogens verlies kijk gerust even naar want je zoekt je suf ik heb tandwiel en spie vervangen en was als nooit te voren

wim12199 (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=mmcars]kijk eens even of je spiebaan van je distributie tandwiel uitgeslagen is [speling] heeft dan staat je timing verkeerd heb ik ook gehad . komt vaak voor rookt hij ook en vermogens verlies kijk gerust even naar want je zoekt je suf ik heb tandwiel en spie vervangen en was als nooit te voren[/quote]
Dit zal dan wel met een 2500cc motor geweest zijn, de 2800 cc motor is er eentje met een ketting en heeft dit probleem niet.

Ik gok op de dieselpomp zelf waar de brandstof weglekt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Pajero of stel zelf een nieuwe vraag.