Mitsubishi LANCER STATION WAGON: motor stottert/schokt bij starten

Brandstof: LPG

Hallo, ik ben een leek op dit gebied maar ben toch wel heel benieuwd wat dit kan zijn. Onze auto stottert/schokt soms bij het bij het starten. En alleen bij het starten, dus op benzine. Vervolgens gaat het motor manegement lampje branden. Het stotteren/schokken duurt maar even en vervolgens rijdt de auto weer prima op benzine en lpg3. Maar het lampje blijft wel branden. Dit kan een paar dagen duren en dan gaat het motormanegement lampje weer uit. Dit kan een paar dagen goed gaan en vervolgens begint het probleem weer. Hoop dat juliie hier iets mee kunnen.

hilda

Geplaatst door hilda , lid sinds 4 jaar geleden

2 Reacties

Eppo72, 4 jaar geleden

Hallo Hilda,
Wat wel gebeurt is dat er een gas-injector van het LPG systeem zijn druk verliest (lekt).
Als je de motor start gebeurt dit op benzine, in dit geval zuigt de motor ook het weggelekte gas mee en zal dus bij de start iets staan te "verzuipen". Dit kan het stotteren veroorzaken.
Het "Check Engine" lampje brand waarschijnlijk omdat er tijdelijk een te rijk mengsel wordt gemeten.
Het lampje gaat pas uit nadat de storing is verholpen en gewist, en ja, ook na een paar dagen gaat dit lampje uit maar dat is alleen maar om te voorkomen dat het lampje op den duur ook eens stuk gaat.
Een LPG service station (of jou garage) kan deze storing ws wel voor jou verhelpen.

hilda, 4 jaar geleden

Hallo Eppo,

dank je wel! Zal even naar de garage idd. Het gekke is wel dat het niet altijd gebeurt, soms start die ook prima en voel je geen gestotter/schokken. Dit had ik er niet duidelijk in vermeld volgens mij. Beadnkt in ieder geval.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Lancer of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.