Mitsubishi Grandis: Motorvermogen valt weg op berghellingen

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 DiD

Op weg naar de Oostenrijkse bergen ging het even fout met onze Grandis. (2006 / 140.000 km.) Er hing een vouwwagen achter van zo'n 700 kg, zeven personen plus bagage. Het is zowel heen als terug een keer of vier gebeurd dat de motor vermogen verloor als hij stevig moest trekken. Contact uit en weer aan en het probleem was weer opgelost. In Oostenrijk zelf, zonder aanhanger was er totaal niets aan de hand.

Dit jaar was het weer hetzelfde probleem in de bergen. Inmiddels zijn we 25000 km verder, de Grandis rijdt geweldig, maar bergje op, met volle bepakking en 100 km/uur en het gaat helemaal fout. Na een herstart (al rijdend) is het probleem over. Het motorstoringslampje is ook twee keer aangegaan, maar ook twee keer weer vanzelf uit. Ik heb het gevoel dat er bij de turbo niets aan de hand is, omdat ik gewoon verder kan rijden na een herstart, maar dat het in het beveiliginssysteem niet goed zit.
Komt me als zeer raadselachtig over.

Verder niets dan lof over onze Grandis!

ajdenbutter1

Geplaatst door ajdenbutter1 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Grandis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

RemcoGT (0), 13 jaar geleden

dit kan de turbo of turboregeling zijn of de luchtmassameter is namelijk een vw motor die heeft ook vaak deze problemen

ajdenbutter1 (0), 11 jaar geleden

turbo is vervangen, probleem is weg.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Grandis of stel zelf een nieuwe vraag.