Mitsubishi Space Wagon: Olielekkage aan distributieriem zijde / Dis riem vervangen

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4GDI

Hallo allemaal,

ik heb mij onlangs een Mitsubishi Space Wagon 2.4GDI uit 2001 gekocht met 128000 op de teller. Mij valt nu op dat er behoorlijk wat olie lekt aan de distributieriem zijde. Ik heb nog niet kunnen constateren waar deze lekkage vandaan komt maar het lijkt op een keerring en/of kleppendekselpakking die de boosdoener is.
Verder loopt onze Mitsu prima. Vooral nu ik V-Power tank maar ik wil ook graag de olie verwisselen voor een goed vol syntheet zoals 5W-30 Castrol Edge olie maar alvorens dit te doen zou ik eerst de lekkage willen verhelpen.

Aangezien de dis.riem onlangs vervangen is is het dan niet verstandiger om de riem te vervangen wanneer de keerringen ook vervangen worden? Ik heb vernomen dat de riem zwakker wordt wanneer deze verzadigd is met olie.

Het vervangen van de keering(en) en distributieriem + spanrol is dat goed zelf te doen en zo ja heeft iemand een uitleg? Ik heb al veel ervaring en geen 2 linkerhanden maar is er bijvoorbeeld speciaal gereedschap nodig voor deze klus?
Ik heb begrepen dat deze uitvoering een balansas heeft en zal dus ook vervangen moeten worden. Is dit ook goed zelf te doen?
Bij de automaterialen zaak ben ik voor de distributieriem + spanrol circa 135 euro kwijt en voor de balanas riem en spanrol circa 63 euro. Is dit een acceptabele prijs of kan het lager?
Verder heeft iemand een idee wat de keerringen zullen kosten? Ik neem aan dat deze bij de dealer besteld moeten worden.

Alle tips en hulp is meer dan welkom!

Alvast bedankt

Gr Chris Smithers

mitsusmithy

Geplaatst door mitsusmithy (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Space Wagon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

mitshu (0) PRO, 14 jaar geleden

hallo chris ik ben bang dat de lekkage komt van de cilinderkop deze bestaat uit twee delen dus alleen het bovenste deel hoeft er af maar hiervoor moeten veel onderdelen verwijderd worden zo als inlaat spruikstuk de pakking is een vloeibarepakking niet te dik aan brengen als alles toch los is vervang alles want het is te veel werk om het nog eens los te maken ik heb er tientalen gedaan maar het op tijd zetten van de riemen is een # klus en denk eraan dat er een wasspanner op zit en de ballans as goed zetten veelsterkte mitshu

mitshu (0) PRO, 14 jaar geleden

en chris heb je de lekkage kunnen oplossen ? wij horen het graag gr mitshu

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Space Wagon of stel zelf een nieuwe vraag.