Mitsubishi Space Wagon: Onregelmatig lopen van motor naar lekkage

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: glx 2.0

Heb gisteren een lekkage gehad van de bovenste koelvloeistof slang naar de thermostaatbehuizing. De motor viel hierna stil en heb hem moeten laten staan. De temp.meter bleef in het midden staan dus neem aan dat de motor niet overhit is geweest.
Ik heb de lekkage inmiddels verholpen.

Vandaag startte hij weer meteen,en met verhoogd toerental klonk deze normaal. Echter toen ik ging rijden ,kwam hij eerst niet op toeren,daarna wel maar loopt niet echt mooi rond.

Omdat de lekkage aan de bovenkant zat heeft deze gelekt op de verdeler. Kan dit het probleem zijn (vocht) of zijn er nog andere zaken ,waar ik op moet letten als ik het koelsysteem opnieuw vul?. (sensoren e.a.)

bvd voor reacties AD

rommelaar

Geplaatst door rommelaar (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Space Wagon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jan T (20) PRO, 14 jaar geleden

ja dat zou kunnen ik zou zeggen haal de kap los en bekijk de binnen zijde op vocht en indien dit aanwezig is reinig dit dan goed.

groetjes jan.

rommelaar (0), 14 jaar geleden

Bleek dus inderdaad vochtprobleem te zijn,motor loopt nu weer mooi rond. Moet nu wel de radiateur vervangen,want deze lekt.
Had deze dicht gesoldeerd maar is nu na een paar weken toch weer opengegaan. Om problemen onderweg te voorkomen,toch maar een andere er in.

Bedankt nog voor de reactie.


AD

jan T (20) PRO, 14 jaar geleden

nou sukses er mee.


groetjes jan.

rommelaar (0), 14 jaar geleden

Heb probleem met radiateur nu opgelost.

Wil nu voor de winter thermostaat vervangen,en temp.sensor van de temp.meter (deze gaf normale temp aan terwijl de motor wel overhit was?). Sensor van de fan schijnt goed te werken.

Nu mijn vragen : Er zitten twee sensoren op het thermostaat huis,welke is van de temperatuurmeter,en welke van de fan?.

Zit de thermostaat in het verticale gedeelte (onder) van het huis of in het horizontale gedeelte (boven) ?.

Waar moet ik nog meer op letten als ik deze onderdelen ga vervangen??.

Alvast weer bedankt voor reacties.

AD

jan T (20) PRO, 14 jaar geleden

dat durf ik zo uit mijn hoofd niet tezeggen dat zul je moeten uit vogelen door temeten.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Space Wagon of stel zelf een nieuwe vraag.