Mitsubishi Space Wagon: Waar zit de EGR bij een 2.4 GDi

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4 GDi

Ik wil het gasklephuis van mijn GDi reinigen en de EGR afdoppen. Heb begrepen dat hier een gaatje van 6 mm in moet om foutcodes te voorkomen.

Maar waar zit de EGR bij deze motor?

Mikkem

Geplaatst door Mikkem (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Space Wagon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

mitshu (0) PRO, 14 jaar geleden

als niet weet waar de egr zit blijf er dan van af gaatje van 6 mm onnodig metalen pakking tussen plaatsen

Mikkem (0), 14 jaar geleden

Afdoppen wordt gedaan door ervaren monteur (andere merken), toch zit de EGR bij elke auto weer op een andere plek en niet altijd even herkenbaar.

Maar waarom geen gaatje van 6 mm nodig? Dat was een advies van een Mitsubishi monteur. Met gaatje geen foutcodes, zonder gaatje wel.

mitshu (0) PRO, 14 jaar geleden

hoe is het afgelopen met of zonder gaatje wij doppen ze af zonder gaatje geen probleem maar wat heeft voornut om iets af tedoppen met een gaatje er in?

Koen6350 (0), 14 jaar geleden

Heb bij mijn Space Wagon 3 jaar geleden hetzelfde gedaan.
Heb nog nooit een foutcode gehad! Dus laat dat gaatje maar
zitten.

Mikkem (0), 14 jaar geleden

EGR is afgedopt (gisteren) zonder gaatje, was volgens een (andere) Mitsubishi monteur niet nodig.

Het gaatje is soms (andere modellen / merken blijkbaar) nodig om te voorkomen dat er foutcodes komen, al beperkt dat het nut van het afdoppen natuurlijk wel.

Gasklephuis ook meteen gereinigd, was knap smerig. Inlaatspruitstuk laten zitten, alleen het koppelstuk naar het gasklephuis zo goed mogelijk schoongemaakt.

Rijdt wel heel anders, houdt minder in bij lage toeren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Space Wagon of stel zelf een nieuwe vraag.