Mitsubishi Colt: Onregelmatig toerental, afslaan motor, schokkerig

Bouwjaar: 1990

Mijn Mitsubishi Colt 1.5 GLXI bouwjaar 1990 heeft altijd al bij koude start wat onregelmatig gelopen. Maar dit was nooit een probleem. Vorige week sloeg echter voor het stoplicht ineens de motor af. Ik heb nog wel kunnen doorrijden door continu flink gas te blijven geven, maar hij 'haperde' continu. Bougies en bougiekabels vervangen, verdelerkap was al vervangen. Hij loopt nog steeds beroerd. Starten lukt pas na 10 pogingen met veel gas. Stationair draait ie erg onregelmatig en onder de 1000. Ook bij gewoon rijden schokt ie enorm. Als je gas bijgeeft reageert ie pas een seconde later. Gas terug en je zit soms zowat tegen de voorruit. ECU eruit gehaald; ziet er puntgaaf uit. ECU weer teruggebouwd. Zelfde probleem blijft. Het probleem is ineens opgetreden; is het dan toch de ECU of kan het wat anders zijn? Wie heeft de gouden tip? Alvast bedankt! Nando

Nando

Geplaatst door Nando (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Colt? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

henk4359 (0) PRO, 18 jaar geleden

toch kan je ecu wel defekt zijn ondanks dat hij er nog puntgaaf uitziet.je kunt het beste de auto laten uitlezen.misschien is het 5volt circuit wel defekt.airflow,tps,cts en lambdasignaal geven dan helemaal verkeerde waardes aan.

Nando (0), 18 jaar geleden

Ok, ik laat hem deze week uitlezen. Hij hoeft niet per se aan mijn auto te hangen om hem uit te lezen he? Ik stuur 'm namelijk op naar een kennis. Nog een vraagje. Zou het ook het brandstoffilter kunnen zijn die deze ellende veroorzaakt? Alvast bedankt! Nando

wim12199 (0) PRO, 18 jaar geleden

Als je hem wil laten uitlezen zou je hem toch best aan de wagen laten hangen, vanaf dat je de ecu spanningsloos maakt wordt het uitleesgeheugen van de ecu gewist!

remcogroen (0), 18 jaar geleden

ik heb ook een colt 1.5 glxi 1990, mijne loopt ook stationair onregelmatig. en mijn rare probleem is; als ik gewoon lekker gas geef rijd ie perfect, maar zogauw ik gas ga los laten, gaat ie schokken. weet iemand wat dat kan zijn?

henk4359 (0) PRO, 18 jaar geleden

ik denk dat je een ander probleem hebt als Nando.ik zal in jouw geval eerst het gasklephuis goed schoonmaken en de basis afstelling van de gasklep controleren.ook is het belangrijk dat het stationairkontakt aanwezig is als de gasklep in de ruststand staat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Colt of stel zelf een nieuwe vraag.