Mitsubishi Colt 1300: ruitesproeiervloeistof in expansievat koelsysteem

Bouwjaar: 2000

Beste,

Een familielid heeft in z'n enthousiasme ruitesproeiervloeistof in het expansievat van het koelsysteem gedaan. Deze zit nu 'tot aan de rand' toe vol. Op mijn advies is er verder niet meer met de auto gereden. Mijn gevoel zegt nu dat de koelvloeistof vervangen moet worden door nieuwe voordat er ook maar 1 meter mee gereden wordt, of verdragen deze 2 goedjes elkaar? Er is +/- 0.3 liter ruitesproeiervloeistof bij ingekomen...

3234dmtr

Geplaatst door 3234dmtr , lid sinds 18 jaar geleden

6 Reacties

Hendrik4290 PRO, 15 jaar geleden

Als er niet mee gereden is kan je toch het tankje helemaal leeg hevelen en daarna bijvullen met de juiste koelvloeistof.

3234dmtr, 15 jaar geleden

Er is inderdaad niet mee gereden sinds het 'ongelukje'. Als de vloeistoffen zich nog maar niet hebben vermengd. Zal het eens proberen leeg te hevelen.

3234dmtr, 15 jaar geleden

Tankje is leeggeheveld en opnieuw gevuld met 'verse' koelvloeistof. Is toch nog wel een klein litertje uitgekomen.

flow, 15 jaar geleden

heb je geen min en max op het tankje,want je schrijft tot de rand toe vol.

3234dmtr, 15 jaar geleden

Hij zat inderdaad tot de rand toe vol met ruitensproeiervloeistof. Tankje tot op de bodem leeggeheveld en daarna tot aan de 'max' markering met koelvloeistof gevuld. Is trouwens lekker zichtbaar, deze 'min' en 'max' markeringen...

flow, 15 jaar geleden

goed zo,tot de max

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Colt of stel zelf een nieuwe vraag.