Mitsubishi Carisma: remschijven en 1 x remcylinder vervangen

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Ondanks goedkeuring APK moeten de remschijven/Blokken en rechts achter 1 x remcylinder vervangen worden.
Gezien de hoge kosten wil ik dit zelf doen zijn er nog specifieke dingen waar ik op moet letten en is de reparatie
makkelijk zelf te doen.
Neem aan dat bij vervanging remcylinder het gehele remsysteem moeten worden ontlucht?

hansberkhoudt

Geplaatst door hansberkhoudt (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Carisma? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Stanis (0), 13 jaar geleden

Beter vervang je de remcilinder aan de andere kant ook meteen.
Systeem moet idd ontlucht worden na plaatsing van nieuwe cilinders. Beter ververs je de vloeistof ook meteen als je toch bezig bent.
Als je nog nooit aan remmen hebt gewerkt zou ik toch even een handboek of internet raadplegen aangezien dit toch een vrij belangrijk onderdeel is.

gr. Stanis

abunsc (0), 13 jaar geleden

Het vervangen van remschijven en blokken is niet zo heel lastig. Wiel eraf, remklauw losmaken (2 bouten) en daarna de schijf eraf halen. Soms zit deze vast, maar dan kan je in de speciale schroefgaatjes van de oude schijf een boutje draaien waardoor deze los komt.
De blokken vallen er vanzelf uit als de klauw losgemaakt is. De zuiger van de klauw moet je terug duwen. Het is mij met de hand gelukt, maar misschien moet je wat grotere krachten gebruiken. Nieuwe schijf erop en de klauw met nieuwe blokken terug plaatsen. Druk een paar keer het rempedaal in, zodat de blokken weer tegen de schijf zitten.

De achter remcylinder is ook zelf te vervangen. Volgens mij is het een veel gebruikte cylinder en niet al te duur.

Het ontluchten moet ieder 2 jaar gebeuren. Ontlucht ook het koppelingsysteem.

Voor onderdelen kun je automatrialen zaken bellen en zo prijzen vergelijken. Ook op internet worden schrijven en blokken aangeboden. Soms zijn de prijzen per stuk, anders weer per set... Op de duitse ebay.de worden vaak voordelige sets aangeboden ("Bremsscheiben + Beläge Mitsubishi Carisma").

succes

hansberkhoudt (0), 13 jaar geleden

Hartelijk dank voor de snelle reactie en goede tips

met vrgr
Hans

Stanis (0), 13 jaar geleden

De zuiger kun je het beste met een grote waterpomptang of lijmklem terugduwen. Vergeet ook niet de schijf goed schoon te maken met wat remmenreiniger (vetlaag over schijf). Mocht de oude schijf echt vast zitten kan je em ook lostikken met een hamer oid... Nog een tip, werk altijd aan 1 kant zodat je altijd aan de andere kant kan kijken hoe het zit.

Succes

Nico8119 (0), 13 jaar geleden

Als je toch bezig bent is het ook verstandig meteen de remolie van de koppeling te verversen. Die zal nu wel zwart zijn.

Hans4040 (335) PRO, 13 jaar geleden

[quote=abunsc]Het ontluchten moet ieder 2 jaar gebeuren. Ontlucht ook het koppelingsysteem.[/quote]
ontluchten hoeft niet elke 2 jaar, remvloeistof vervangen wel (en dan ontlucht je uiteraard vanzelf)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Carisma of stel zelf een nieuwe vraag.