Mitsubishi Carisma: Slecht starten en afslaan bij koude motor

Bouwjaar: 2001, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6

Mijn Mitsubishi Carisma start erg slecht met koude motor (als de auto meer als een halve dag heeft stilgestaan). De startmotor gaat soepel rond maar meestal na een minuut of 10 starten slaat de motor pas aan. Voordat de motor aanslaat wordt het startgeluid langzaam beter alsof de motor wil aanslaan. Als bij rijden met koude motor het gas wordt losgelaten slaat de motor vaak af. Met warme motor loopt hij als een zonnetje. De auto heeft een Vialle LPI installatie en heeft 226.000 km op de teller. Distributie riem, bougies lucht- en oliefilters zijn onlangs al vervangen. Zelf heb ik vorige week de gasklep schoongemaakt (die behoorlijk vuil was) en de motor gereset. Dit alles heeft niet geholpen. De garage denkt aan verbrande kleppen wat een behoorlijk prijzige reparatie gaat worden. Heeft iemand nog andere ideeen wat het probleem kan zijn en is doorrijden met verbrande kleppen gevaarlijk of schadelijk?

maikel van delft

Geplaatst door maikel van delft (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Carisma? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

henk kroezenga (0) PRO, 16 jaar geleden

het probleem bij jouw auto is dat de gasinjektoren lekken en omdat de auto altijd op benzine start ,krijgt de motor als deze wat langer stilstaat een dubbel mengsel
vraag jouw garage eens waarom de motor met verbrande kleppen wel als een zonnetje loopt, of hebben ze het niet zo druk???

maikel van delft (0), 16 jaar geleden

Dank je voor je antwoord, dat klink al een stuk goedkoper als verbrande kleppen. Ik zal binnenkort weer teruggaan naar de garage en vragen of ze de gas injectoren willen nakijken. Het probleem is denk ik niet zozeer mijn garage het te druk heeft maar eerder ikzelf. Ik kan de auto zelden missen. De verbrande kleppen was nog maar een gok van ze, ze willen de auto nog verder onderzoeken.
Ik zal nog laten weten hoe het afloopt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Carisma of stel zelf een nieuwe vraag.