Mitsubishi Lancer: Sleepcontact claxon

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.5Gli

lancer '92

Ik heb een probleem met de claxon. Deze werkt alleen als het stuurwiel onder een hoek van 90 graden rechtsom staat, óf als je tegen het stuur aan aan de bovenkant duwt. hoe dan ook ik denk dat het sleepcontact dat aan de achterkant krom is of mogelijk corossie o.i.d. Er zit dus een sleepring met een palletje met een veertje dat er tegen aandrukt. Iemand hier ervaring of oplossingen voor ?

Alvast bedankt!

Groetjes meneer Post

meneerpost

Geplaatst door meneerpost (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Lancer? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

ja, stuur eraf rippen, pennetje en sleepring goed schoonmaken, eventueel kantjes van pennetje afronden tegen piepen, en weer met beetje vet monteren.

Wel stur goed recht zetten voor demontage, op anders stuur + pen merken, zodat hij weer op de juiste plek terugkomt.

Groeten Marcel

meneerpost (0), 17 jaar geleden

Heb ik al gedaan.

Het sleepcontact zit niet aan het stuurwiel, maar aan de achterkant van een rond blokje dat op de stuuras gelast zit. (en daar zit het stuurwiel weer tegenaan) Kan er wel bij maar kan hem niet los maken.
Heb heb al geschuurd, ontvet, met contactspray ingespoten. Niks wil.

mvg meneerpost

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

zit toch geen airbag in he ????

meneerpost (0), 17 jaar geleden

Neeej
weet je toevallig een oplossing ? Misschien dat het pennetje van het sleepcontact slecht contact maakt met het buisje waar hij in steekt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Lancer of stel zelf een nieuwe vraag.