Mitsubishi Space Star: SRS lampje blijft branden

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Goedenavond,

Vorige week ging in mijn Space Star na het starten het SRS-lampje niet meer uit. Omdat ik pas vandaag bij mijn garage terecht kon heb ik er afgelopen weekend mee doorgereden, en toen viel op dat het lampje tijdens het rijden af en toe uit gaat, maar vlak daarna toch weer aan gaat. Toen ik voor het eerst het lampje blijvend zag branden trok ik trouwens een trailer, maar ik weet niet of dat relevant is.

Mijn garage heeft de diagnose gesteld dat er een sleepring in het stuur kapot is (waarschijnlijk een breuk), waardoor de airbagunit niet altijd contact maakt, en dus het storingslampje gaat branden. Zo'n nieuwe sleepring is een duur ding, en moest besteld worden.

Tot mijn verbazing ging na het starten van de auto bij de garage het lampje uit, en bleef het de hele weg naar huis (11 kilometer) uit! Waarmee er dus op dit moment geen storing in de auto zit...
Nu houd ik er wel rekening mee dat de storing terug komt, maar ik zit toch wel met een vraagje.

Als zo'n sleepring daadwerkelijk gebroken is, is het dan wel logisch dat het lampje af en toe weer uit gaat, en toch weer aan?
En is het te verklaren dat het lampje zojuist de hele weg naar huis uitgebleven is? Kan dat wel als die sleepring kapot is?

Zou het niet veel logischer zijn, gezien de verschijnselen, dat er een contact bij die sleepring niet meer helemaal lekker is? Of praat ik dan onzin...

Ik hoor het graag,
Gr. Herwin

HerwinP

Geplaatst door HerwinP (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Space Star? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

HerwinP (0), 11 jaar geleden

Even een terugmelding mbt het bovengenoemde probleem.

Nadat ik de auto van de garage terug gekregen had is het SRS lampje bijna twee weken uit geweest. Daarna ging het tijdens het rijden sporadisch weer aan, vooral tijdens in- en uitsturen. Op een bepaald moment ging het lampje tijdens het rijden aan, en toen bleef het aan.

Ik ben daarop naar de garage gereden om alsnog een afspraak te maken om de sleepring te vervangen, en dat is gisteren gebeurd. Wat wel weer bijzonder is, is dat nadat ik bij de garage was geweest om de afspraak te maken (dat was vorige week donderdag), het lampje daarna steeds uit is gebleven!

Hoe dan ook; de sleepring is gisteren vervangen, en ik heb de oude mee naar huis gekregen. Daarin zat in de bewegende delen best veel speling, zodat ik me best kan voorstellen dat dit bij tijd en wijle een onderbreking van het contact veroorzaakt heeft. In de nieuwe sleepring zit die speling niet.

Het lampje is nu uit, en hopelijk blijft dat zo!

Gr. Herwin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Space Star of stel zelf een nieuwe vraag.