Mitsubishi Space Star: Foutcode P0135 bij brandend motormanagent lampje

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 mpi

Dag allemaal,

Gisterochtend bleef na het starten en wegrijden het oranje motormanagement lampje branden. Dat is vervolgens, zonder iets aan het rijden te merken, bijna 400 kilometer blijven branden.

Vanochtend heb ik bij mijn garage de auto laten uitlezen, en daar kwam de code P0135 uit. Nu wist de garage mij te melden dat dit waarschijnlijk een nieuwe lambdasonde zou betekenen, en dat dit bij een Space Star vaker voorkomt. Garage heeft de foutcode verwijderd, en me geadviseerd terug te komen als het lampje weer aan gaat. Dat gebeurde prompt binnen 15 kilometer weer.
Mijn vraag is of het klopt dat de lambdasonde een zwak punt is van de Space Star, en of het waarschijnlijk is dat bij het plaatsen van een nieuwe (originele) sonde de storing verholpen is.

Bij mijn vorige auto (Nissan Almera Tino) heb ik iets vergelijkbaars gehad, en daar bleek uiteindelijk een niet optimaal functionerende luchtmassameter de boosdoener. Bij die auto was wel eerst de Lambdasonde vervangen, en dat kostte me al leuk wat zakgeld. Zonder dat daarmee de storing verholpen was, destijds. Doorzoeken en vragen leidde me toen naar de luchtmassameter.

Ik wil graag voorkomen dat ik een hoop kosten maak door het vervangen van zaken die niet stuk zijn, vandaar mijn vraag in dit topic. Zijn er mensen die bekend zijn met deze foutcode, en wat was in hun geval de oplossing?

Ik hoor het graag.
Alvast bedankt.

Gr. Herwin

HerwinP

Geplaatst door HerwinP (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Space Star? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

oldford (0) PRO, 11 jaar geleden

P0135 is een fout op de verwaring van de voorste lambdasonde.
Dat kan een bedradingsfout zijn, sporadisch zelfs de motor-computer, maar meestal is het de sensor zelf.
Problemen met de luchtmassameter geven een andere foutcode.

HerwinP (0), 11 jaar geleden

Er is vandaag een nieuwe Lambdasonde geplaatst, en het lampje is uit.
Hopelijk blijft dat zo!

Gr. Herwin

Restless (0), 11 jaar geleden

Ik dit probleem ook gehad met mijn Space Stare. Lambdasonde vervangen onder garantie. Daarna is het probleem niet meer opgetreden.

hartmanautos (0) PRO, 11 jaar geleden

Mitsubishi Space wagon 2.4 GDI 2001:
Motercontrolelamp brand Foutcode: P1221 ETV mtr>fb
weet iemand misschien wat dit betekend.

oldford (0) PRO, 11 jaar geleden

Hartman, een eigen topic had beter geweest. Dit heeft weinig met een lambdasonde te maken.
Maar goed: ETV MTR FB = Electronic Throttle Valve Motor Feedback.
Ik denk dat ze de positie van de gasklep of de positie van de gasklep-motor bedoelen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Space Star of stel zelf een nieuwe vraag.