Mitsubishi Colt: Start niet

Bouwjaar: 1991

Hallo

Ik heb hier een Missubishi Colt uit 1991 (1.5 12V GLI)

Tijdens het rijden is deze auto stil gevallen en zinsdien wil hij niet meer starten. Startmotor en motor draaien wel gewoon rond, maar hij slaat niet aan. Bougies vonken wel en brandstof is ook aanwezig tot de injectoren.

Kan het zijn dat de computer defect is??, of bijvoorbeeld dat de timing niet meer goed staat (DB-riem nokkenas een tandje verschoven) Omdat de bougies niet nat zijn denk ik dat er iets aan de computer mankeert

Heeft iemand ideeen of ervaring met deze klacht??

Met vr gr Jaco Weemstra

J. Weemstra

Geplaatst door J. Weemstra (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Colt? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 18 jaar geleden

Bougies vonken wel en brandstof is ook aanwezig tot de injectoren.

Dan zou in principe de motor moeten lopen,gaan de injectoren ook open misschien worden ze niet aangestuurd.

Is de vonk wel krachtig genoeg?
Staat de distributie nog op tijd.

Hans

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

Bougies droog? Spuit hij dan wel in??

Kan je een verstuiver demonteren om te zien of hij wel werkt? Kan denk ik ook door te starten met de bobinekabel eraf. Dan heb je geen ontsteking maar evt dus wel een natte bougie..

J. Weemstra (0), 18 jaar geleden

Ik heb inmiddels een verstuiver (injector) er uit gehad, en toen geprobeert te starten. Maar er komt geen benzine uit. Het lijkt er dus op dat deze niet worden aangestuurd

Voordat de auto er me stopte brande ook regelmatig het check engine lampje. Ik wou het proberen met een andere computer, of kan het nog iets anders zijn??

Hans4037 (0) PRO, 18 jaar geleden

Staat er wel spanning op de injector stekker de comp ligt de zaak aan massa.
Gaan inderdaad wel vaker kapot deze computers.

Hans

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

Kijk, weer een stap verder..

Tja, en of dan de computer defect is of wat anders zal moeten blijken uit een elektrisch schema of lukraak die comp eens uitwisselen. Kan de comp worden uitgelezen? Misschien tref je een storingscode aan omdat het lampje gebrand heeft..

Succes!

Bullet (0) PRO, 18 jaar geleden

Meet eens of je 5 Volt op 1 van de kabels van de luchtmassameter hebt, zoniet, dan 99 procent kans dat je computer defect is. Als de computer defect gaat, gaat altijd de voeding kapot van de computer, dit resulteerd in het niet meer aanwezig zijn van 5 volt op je luchtmassameter... Succes

J. Weemstra (0), 18 jaar geleden

Ik meet wel 12V ten opzichte van massa op de injector stekkers
Alles ligt verder wel aan massa.

Ik heb ff snel een andere computer geprobeert, maar ook dit had geen effect. Ik laat de computer binnenkort uitlezen, eens kijken of ik verder kom. Dat van die 5V op de luchtmassa meter zal ik direct eens controleren

Een schema kon ik trouwens nergens vinden op internet, of heeft iemand deze toevallig liggen

Alvast bedankt voor de reacties, Jaco

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Colt of stel zelf een nieuwe vraag.