Mitsubishi Colt: stroomverdeler of computer of iets anders???

Bouwjaar: 1991

Hallo,

Mijn auto start niet meer. Het leek aan de stroomverdeler te liggen. Na vervanging van de stroomverdeler werkte het nog steeds niet. Computer vervangen. Weer geen positief resultaat.
Garage vertelde mij dat de dealergarage in staat moest zijn alles door te meten etc. om erachter te komen waar het probleem precies zit.

Bij de dealer heb ik om een diagnose gevraagd: waar zit het probleem en wat kost het om dat probleem te verhelpen.
De diagnose was weer: stroomverdeler. Blijkbaar had ik met mijn 2de-hands stroomverdeler een kat in de zak gekocht?
Toch maar laten reviseren voor veel geld.
Wat blijkt? Het werkt nu nog steeds niet!! Nu zegt de dealer dat het aan de computer ligt en dat deze gereviseerd moet worden. Zou ik ook wat betreft de 2de hands computer belazerd zijn?
De dealer kan niet garanderen dat na het reviseren van de computer het probleem wel opgelost is.
Hoe zit dat? Ik ben naar de dealer gegaan om een goede diagnose te krijgen. Vervolgens kunnen ze dat blijkbaar niet en wordt ook hier een voor een alle onderdelen vernieuwd.
Kunnen ze dat echt niet? Is het niet mogelijk een en ander door te meten om te ontdekken waar de problemen daadwerkelijk zitten?

Wordt ik nou door de dealer belazerd? Hoe dit verder aan te pakken?

Alvast bedankt voor jullie advies,
Niki

niki8189

Geplaatst door niki8189 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Colt? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ERWIN2924 (0) PRO, 19 jaar geleden

je kan ook de computer laten testen, bij kleine staarman, in bornerbroek, dit kost je ongeveer 40 euro en je weet zeker dat de computer heel is, de rest van je probleem kan aan een heleboel factoren liggen , maar ik vindt wel erg rommelig gaan , dit is niet een goeie manier van een diagnose stellen.
succes

Gras (0) PRO, 19 jaar geleden

De bobine gaat ook vaak kapot bij dit type.

M van Werkhoven (0) PRO, 19 jaar geleden

En die eerste garage dan ?
Maar idd prutsers, meten is weten, maar dat schijnt tegenwoordig niet meer te kunnen !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Colt of stel zelf een nieuwe vraag.