Mitsubishi Sigma: Tikkend geluid na krukas poellie vernieuwen

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine

goededag, Ik moest me krukas poellie vernieuwen omdat hij stuk was.Gelijk v-snaar vervangen ben toch bezig, maar na het starten maakt hij een tikkend geluid.
Het enigste wat ik heb gedaan is de poellie er uit gehaald vervangen, v-snaar er op en alles weer netjes vast gemaakt.
En nu maakt hij zo een tik geluid en het komt echt van beneden waar de poellie zit, maar ik weet niet waar door het komt, ik hoop 1 van jullie wel want het is best storend.
Dank u

Migor

Geplaatst door Migor (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Sigma? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

haal die v-snaar er eens af of het daadwerkelijk van je poulie afkomt toevallig toch niet een ander boutje erin gezet wat langer is

Migor (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor je reactie maar ik had al de snaar los gehaald maar het tikken blijft.Kan geen schroeven hebben verwisseld want er waren er maar 3 en allemaal verschilt (bout voor poulie schroef voor dynamo plus 1 lange voor de onderkant)
Kan het misschien de pakking zijn??Want ik heb alleen de poulie vernieuwd maar heb wel de bout gebruikt die er uit kwam.Maar niks stuk getrokken of geforceerd

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

welke pakking?? dus de poulie zat met een centrale bout vast en niet met 3 of 4 boutjes dan kun je inderdaad geen boutje verwisselen ,heb je de poulie wel goed erop gezet zit er aan de achterkant op het distributie poulie geen bultje of pinnetje waar de krukaspoulie moet invallen

Migor (0), 14 jaar geleden

zit er achter de knokkenas poulie dan geen pakking??Waar die poulie in gaat of hoort daar voor de rest niks tezitten kwa pakkingen dan ?(zoveel verstand heb ik er ook niet van )

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

nu haal je 2 dingen doorelkaar nokkenas poulie en krukaspoulie welke heb je vernieuwd de onderste of de bovenste die op de motor zit,en wat was er kapot aan je oude poulie

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

en wat voor sigma heb jij??de nokkenaspoulie's lijken mij onwaarschijlijk dat je die vernieuwd hebt ik snap het niet meer helemaal

Migor (0), 14 jaar geleden

nee het is de onderste de krukas poulie.Ik dacht dat er een soort pakking tussen zat mijn fout dan voor de verwarring.Het geluid komt echt van onderen af.

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

heb je de bout goed vastgezet die moet met 150-160NM vastgezet worden dus dat is nogal wat

Migor (0), 14 jaar geleden

Dat is inderdaad nogal wat, dat zou ook kunnen als er nog speling in zit dat hij daarom dat geluid maak.Zal morgen even kijken.
In ieder geval alvast bedankt Robby voor de antwoorden.

thom3108 (0) PRO, 14 jaar geleden

zit het spietje wel goed in de poulie?

de poulie kan er maar op 1 manier op, er zit een uitsparing of een klein gaatje in, waar vervolgens weer een uitstekend pennetje in valt, ( dat pennetje zit aan het tandwiel vast dat achter de poulie zit )

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Sigma of stel zelf een nieuwe vraag.