Mitsubishi Carisma: Toerental probleem

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo,

Sinds enkele dagen een toerental probleem. Eerst erg hoog stationair, zo rond de 2000. Na enige tijd rijdens zakt het in tot net boven de 0 als ik afrem voor een verkeerslicht. De motor valt dan ook vaak uit en moet ik de auto opnieuw starten. Dit gebeurde vandaag 8 keer... Als ik de auto stationair laat draaien zonder iets te doen, dan ligt het toerental keurig tussen de 500 en 800. Ga ik eens stukje rijden, rem ik af en druk ik de koppeling in, dan daalt het toerental weer naar 0 en slaat de motor af.

In het begin van mijn rit als ik afrem en de auto in z'n vrij zet als ik bij een verkeerslicht kom, dan schommelt het toerental tussen 500 en 2000 heen en weer.

- Gaskleppenhuis is in mei gereinigd en toen ook nokkenassensor vervangen.
- Dinsdag bij garage geweest. Accu los, door opening gasklep een doek gehaald. Boel opnieuw aangesloten en toen heb ik keurig zonder problemen naar huis kunnen rijden (10 km).
- Woensdag en donderdag begonnen de problemen weer. Vandaag vaak uitgevallen bij afremmen voor verkeerslichten.

Iemand een idee wat er aan de hand is?

Groetjes,
JW50

jw50

Geplaatst door jw50 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Carisma? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

limbra (480), 10 jaar geleden

vervuilde / defecte stappenmotor (isc klep / stationair regelaar) is het eerste waar ik aan denk , deze zit bij jouw auto in het gasklephuis .

is de isc klep ook gedemonteerd en gereinigd toen het gasklephuis gereinigd is ?

jw50 (0), 10 jaar geleden

Dat van de stappenmotor heb ik hier en daar al gelezen en gehoord. Nu jij het weer zegt, ga ik dat eens nakijken. Ik ga vanmiddag (als ik er tenminste kan komen) langs de Mitsubishi garage en zal dit melden.

Of de ISC klep is gedemonteerd en gereinigd bij het reinigen van het gasklephuis weet ik niet. Dat moet ik even nagaan (als mijn eigen garage dat nog weet).

jw50 (0), 10 jaar geleden

Sloperij in de buurt had een net binnengebrachte Carisma 1.6 lpg/benzine. Daar gaan ze vandaag de stappenmotor uit halen en in mijn auto plaatsen. Hopelijk is het dan opgelost.

jw50 (0), 10 jaar geleden

Probleem is opgelost. Auto start weer prima en slaat niet meer af.

limbra (480), 10 jaar geleden

Mooi dat het opgelost is ,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Carisma of stel zelf een nieuwe vraag.