Mitsubishi Space Star: Trekvermogen valt weg in de bergen

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 Di-D

Ik heb een mitsubishi space star 1.9 Di-D uit 2003.

Als ik de bergen in ga heb ik totaal geen trek vermogen, totdat het toerental boven de 2000 komt, dan lijkt het alsof de motor wakker wordt en schiet je weg...

Het is zelfs voorgekomen dat het vermogen helemaal weg viel. Enige oplossing was motor afzetten, wachten en weer opnieuw starten. Echter na 4 minuten weer het probleem van het wegvallen van vermogen.

Wat ik verder af en toe heb is dat bij ontkoppelen en gas los het toerental op niveau blijft; alsof de gas kabel blijft hangen. Ik weet alleen niet of dit met het wegvallen van motor vermogen te maken heeft.

Is er iemand die vergelijkbare symptomen heeft ondervonden? Ik heb inmiddels 2 mitsubishi garages gehad. Er zijn luchtfilters vervangen, en de auto heeft een software update gehad. Geen succes...

Dank voor de hulp

bvermeulen

Geplaatst door bvermeulen (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Space Star? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

mitshu (0) PRO, 14 jaar geleden

dit probleem komt vaker voor radiateur vervuild of verstopt de motor wordt te warm en gaat in noodloop

wim12199 (0) PRO, 14 jaar geleden

Klopt wat Mishu zegt, als je op een datalijst kijkt kan je bij volle belasting bergop de temperatuur zien oplopen tot 115° waarna de ecu de motor stil legt, de condensorschroef trekt precies veel vuil aan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Space Star of stel zelf een nieuwe vraag.