Mitsubishi Space Runner: vijfde versnelling

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

vandaag tijdens het rijden is mij opgevallen dat de versnellingspook in de vijfde versnelling tijdens optrekken en gaslos laten vrij hevig heen en weer beweegt, voor en achter uit dus, bij het rijden op de snelweg en gas loslaten vliegt regelmatig de pook uit de versnelling, dit is sinds vandaag, in alle andere versnellingen geen problemen, aan de schakelkabels op de bak heb ik geen probleem kunnen ontdekken, kan het misschien een afstelling zijn o.i.d. ??

cat.qatar

Geplaatst door cat.qatar (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Space Runner? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Theo Veenman (0), 14 jaar geleden

Het meest voorkomende probleem is dat de moer van de 5e versnelling aan het loslopen is,je kunt het aan buitenkant van de versn.bak repareren door de deksel van de versn.aan de rechterzijde af te halen daar zie je 2 moeren zitten en dan is er een losgelopen deze moer weer aandraaien en het probleem is meestal opgelost,mocht je nog vragen hebben kun je me mailen theo

alfons262 (0) PRO, 14 jaar geleden

moer loopt niet los maar bus die achter moer zit loopt iets in op schakelmiddenmof 5deversnelling.aandraaien van moer geeft geen oplossing.schakelmof plus vulbus vervangen is dan een goede oplossing.

cat.qatar (0), 14 jaar geleden

sorry voor mijn late reactie, ben er net weer, maar ook voor de tweede oplossing met de schakelmof, kan dat ook via een deksel of is dat demontage van de bak?

alfons262 (0) PRO, 14 jaar geleden

ik zou hem demonteren en rechtop zetten!hij ligt er binnen een halfuurtje onderuit en dan het staartstuk eraf halen.werkt een stuk makkelijker dan onder de wagen.

cat.qatar (0), 14 jaar geleden

had inderdaad gezien dat verwijderen van de bak niet zo'n grote klus is nu ik er toch ben, kunnen de aandrijfassen er zo uit of wordt dat lastig, heb daar nog niet naar gekeken

1299 (0), 14 jaar geleden

[quote=cat.qatar]had inderdaad gezien dat verwijderen van de bak niet zo'n grote klus is nu ik er toch ben, kunnen de aandrijfassen er zo uit of wordt dat lastig, heb daar nog niet naar gekeken[/quote]
De aandrijfassen kun je relatief eenvoudig verwijderen door een koeipenpoot of 2 schroevendraaiers. Het is een kwestie van de aandrijfas door de borging van de borgring trekken. Ga vooral niet aan de as zelf trekken!

cat.qatar (0), 14 jaar geleden

een borgring dus, dacht ik al, maar wist dat niet zeker.
Ben er nog niet aan toe gekomen, maar als het gelukt is zal ik het hier melden.

cat.qatar (0), 14 jaar geleden

vandaag gemerkt dat tijdens het optrekken de vijfde versnelling eruit schiet!!
Achterdeksel gedemonteerd en het viel mij op dat de bovenste borgmoer , waar de synchromesh op zit, losgelopen is, het is niet veel, hij beweegt heen en weer in z'n borging, ik zal morgen maar eens de moer demonteren en erachter kijken, naar de vulbus etc...

cat.qatar (0), 14 jaar geleden

klaar!!!
de schakelmof van de vijfde versnelling was ingesleten, de tanden dan he?
aangezien deze mof symetrisch is dacht ik dat het misschien wel een ideetje was om de mof om te draaien tov het binnenwerk(blokkeer spieén), en waarempel, het werkt, nieuwe olie erin en gaan met de banaan!
klaar dus, de pook beweegt ook niet meer op en neer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Space Runner of stel zelf een nieuwe vraag.