Motorfiets: inhouden cbr 600 na 2 maanden stilstand

Probleempje met mijn cbr 600 uit 94. Heeft 2 maanden stil gestaan wegens omstandigheden. Had hem met een volle tank weggezet en de benzinekraan op off gezet. Startte direkt na die 2 maanden en reageert onbelast goed op het gas, maar tijdens het rijden houd hij in, zeker als ik ineens flink gas bijgeef. Verslikt zich dan en loopt soms op 3 cylinders. Kan dit nog te maken hebben met oude benzine waar de lichte delen uit gedampt zijn of is dit een carburateur probleempje? (Al wel bijgetankt, maar probleem is er nog steeds)

Voor die 2 maanden nergens geen last van gehad.

adkart

Geplaatst door adkart (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Motorfiets Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

erik007 (0), 16 jaar geleden

mischien is er benzine verzeept in de carb
heb ik ook al een paar keer gehad

adkart (0), 16 jaar geleden

Had ook al zoiets gedacht, maar gehoopt dat dat er na een tank leegrijden wel uitgespoeld zou zijn...niet dus...Is aftappen voldoende of moeten de carbs allevier uit elkaar om schoongemaakt te worden?

Hans4037 (0) PRO, 16 jaar geleden

De vluchtige delen die uit de brandstof verdampen geven start problemen,deze zitten er in om vlot aan te slaan. Je kunt eerst proberen om de vlotterbakjes af te tappen ,de rommel die dan eventueel voor een sproeier zit spoelt dan wel weg. Is de ontsteking wel in orde heeft de fiets buiten gestaan mogelijk is vocht dan de oorzaak.

Hans

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

carburateurs demonteren en reinigen
is de enige goede oplossing
de carb zijn inwendig gaan oxideren
dit kan je de volgende keer voorkomen door m op de bok te stallen met de benz kraan open
aftappen ed heeft geen zin omdat de sproeier kanalen dicht zitten met alu oxidatie

adkart (0), 16 jaar geleden

Ok bedankt! Dacht al dat ik de mist in was gegaan door de benzinekraan dicht te zetten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Motorfiets Overig of stel zelf een nieuwe vraag.