Motorfiets: Yamaha XJ 700 S start niet meer.

Ik ben in het bezit van een Yamaha XJ 700 S uit 1985 deze motor heeft altijd perfect gereden.
Sind gister slaat de motor niet meer aan, de startmotor gaat goed rond, ik heb 1 bougie eruit gehaald maar deze krijgt geen vonk.
weet iemand waar dit aan kan liggen ??
De accu van de motor was leeg en is door een accu van een auto over gestart kan dit er mee te maken hebben ??

Met vriendelijke groet,

Cor

voetshoreca

Geplaatst door voetshoreca (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Motorfiets Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

voetshoreca (0), 16 jaar geleden

kan iemand mij helpen met dit probleem

dupl-u-12280-5dd149e8a881e+Rklink (0), 16 jaar geleden

Heb zelf ook een XJ700S Maxim uit 86. Nooit startproblemen. Heb je bij het overstarten van de autoaccu niet per ongeluk kortsluiting gemaakt en daardoor een zekering (van b.v. de bobines) opgeblazen? Zekeringen bevinden zich onder het plastic kapje van het dashboard. Geen kapotte zekeringen, dan controleren of alle (massa) aansluitingen in orde zijn. Zo ja, dan de vonk op de overige bougies proberen. Geen vonk, dan zijn je bobines waarschijnlijk kapot. Maar dan is het wel erg toevallig dat beide bobines gelijktijdig de geest hebben gegeven. Bougies misschien versleten? Juiste type bougie? De startonderbreker van de kickstand kan het volgens mij niet zijn, want anders zou je startmotor niet ronddraaien. Zou de schakelaar bij je kickstand en die in je koppelingshandel voor de zekerheid toch maar even controleren.
Succes.
Rob.

auto-peter (0) PRO, 16 jaar geleden

Ben geen kenner,maar zal wel electr.ontsteking zijn?Module ontsteking kapot door piekspanning bij starten met kabels?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Motorfiets Overig of stel zelf een nieuwe vraag.