Nissan Primera: Aanlopende rem linksachter

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 ltr 16v

Hallo hier DAAN (boorder) weer eens een keer, ik had nieuwe schijven en blokken gezet achter, wel alles goed schoon gemaakt en in gevet met kopervet .Sta na 2km bij het stoplicht ineens rook links achter de rem gloeiend heet en het wiel. Heb hierna een NIEUWE klauw gezet , alles ontlucht, weer goed dacht ik, maar helaas . Dus wat nu?

boorder

Geplaatst door boorder (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

kaleido 1 (1620) PRO, 12 jaar geleden

Handremkabel blijft niet hangen / vrije slag niet goed?
Kijk eens of er druk op het systeem blijft staan als je geremd hebt .

boorder (0), 12 jaar geleden

De handrem moet ik nog opstellen ,de hendel binnen zit helemaal bovenin. Denk het niet, want dan moeten de andere wielen toch ook zwaar draaien ? maar hoe kan ik dat controleren dan of er druk op blijft ?

kaleido 1 (1620) PRO, 12 jaar geleden

De kabel kan toch blijven hangen / zwaar lopen ook al zit hij bovenin.
Kabel los halen en kijken of hevel goed terug komt op de remklauw , en wat remdruk betreft de ontluchtingsnippel los draaien , als de olie eruit spuit blijft er druk opstaan en zul je dus verder het systeem in moeten om tekijken waardoor dit komt.

kaleido 1 (1620) PRO, 12 jaar geleden

Ook de kabel bekijken of deze wel goed gangbaar is.

Hans4040 (310) PRO, 12 jaar geleden

Het is vaak het laatste stukje van de kabel, bij de remklauw, wat door roest vast gaat zitten zodat de kabel niet ver genoeg lost..

boorder (0), 12 jaar geleden

Heren, bedankt voor het advies ga maandag verder met het probleem, julli horen z.sm. van mij b.v.d.DAAN

boorder (0), 12 jaar geleden

Hallo mannen hier ben ik weer, het was een lullig iets , er zat een gleistift vast waar de remklauw op vast zit HEEL dom en lullig van mezelf alles is weer 100%. Ik weet dat dit dom is toch beter opleten de volgende keer. bedankt en tot het volgende probleem. m.v.g. DAAN

Hans4040 (310) PRO, 12 jaar geleden

Mooi...ook weer opgelost.
Bedankt voor de feedback

kaleido 1 (1620) PRO, 12 jaar geleden

Dat is mooi dat het opgelost is maar wij werden wel een beetje op het verkeerde been gezet als je schrijft dat je ALLES goed schoon gemaakt hebt en ingevet.
Daarom gingen de adviezen denk ik een beetje de verkeerde richting op.
Succes verder.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.