Nissan Primera: vervangen aandrijfas

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo,

Vooraf wil ik graag erbij zeggen dat dit de eerste keer is dat ik iets op zo'n dergelijk forum plaats, dus het kan zijn dat mijn omschrijving onduidelijk is. Maar ik doe mijn best!

Omdat mijn aandrijfas gebroken is, aan de bestuurdeszijde, Moet deze vervangen worden. Nu loop echter tegen het probleem aan dat ik deze aan de kant waar hij aan de bak vast zit niet los krijg. Aan de kant van het wiel is alles los.

Er zit een grote bus aan de kant van de bak die moet blijven zitten.
Nu heb ik de stofhoes al verwijderd maar kan daar nergens een opening of borging ontdekken om de as los te krijgen. Heb ik daar speciaal gereedschap voor nodig?

Hopelijk kan iemand mij helpen.

Bvd

Marc87

Geplaatst door Marc87 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Simonshavenaar (0), 12 jaar geleden

Hoi Marc

Heb eergisteren hetzelfde probleem gepost.

http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

Lees hem even door, denk dat je er wel uitkomt.

Wil nog wel even weten wat de Nissan dealer in jouw buurt vraagt voor zo'n as, de mijne vroeg een belachelijk hoog bedrag.

Even ter info, forum heeft ook een zoekfunctie, dan had je mijn vraag ook gevonden, nu staat er binnen 3 dagen 2x de zelfde vraag op.

Succes

mvg

Cor

Marc87 (0), 12 jaar geleden

Hoi Cor,

Ik heb jouw post gelezen maar daar zie ik niet staan hoe je de aandrijfas uit de bak hebt gekregen? Daar loop ik juist tegenaan.
Ik hoop dat je mij hier nog mee kan helpen.

Ik heb een nieuwe as besteld voor de prijs van €175,- via deze site: http://www.deijne.nl/ Ik heb hem vandaag besteld en hij zou morgen binnen zijn.
Voor de toekomst http://www.onderdelenlijn.nl/ daar hoef je maar aan te geven wat je nodig hebt en je krijgt reacties van demontagebedrijven door heel Nederland.

M.v.g.

Marc

Ramjod (0) PRO, 12 jaar geleden

Met een bandijzer tussen bak en en aandrijfaskop en loswrikken.
Kunnen goed vastzitten.

Simonshavenaar (0), 12 jaar geleden

Hoi Marc,

Staat er bij mij wel bij hoor, laatste puntje van stappenplan.

Heb zelf een koevoet gebruikt, schuine puntje van de lange kant past prima tussen homokineet en versnellingsbak.
Een ander breekijzer of bandenijzer gaat uiteraard ook, zoals Ramjod al schreef, hoop dat ze net zo vast zitten als bij mij, dan heb je een makkie.

Had inderdaad onderdelenlijn en onderdelenzoeker al ingevuld, maar niet al te veel reacties.

mvg

Cor Roeloffs

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.