Nissan Primera: P11 2.0 slaat niet aan

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Beste mede forum leden,

Het probleem is dat de auto niet meer wil aanslaan. Start toerental is goed, maar wil niet lopen. Het probleem heeft zich ineens voorgedaan, geen problemen eerder. Hij krijgt brandstof, de bougies worden nat na langer doorstarten. De nokkenassen draaien mee. Hij vonkt ook alleen ik twijfel of de vonk sterk genoeg is.

De ontsteking is dus verdacht. Bougies, verdelerkap/rotor zijn goed. Voeding op de ontsteking is goed, weerstandwaarde primaire en secundaire spoel
binnen de marge.

Wie weet raad? Ik ben een beetje door de opties heen en om nu meteen de onstekingsunit te vervangen...best een prijzig ding. Weet iemand of een defecte onstekingsunit vaker voorkomt bij dit model?

Alvast bedankt voor de hulp

HbTps

Geplaatst door HbTps (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

HbTps (0), 12 jaar geleden

Nog een aanvulling, de injectoren openen tijdens starten. Kan ik er dan van uitgaan dat de nokkenassensor een signaal afgeeft? En stuurt deze nokkenassensor ook de onstekingsmodule aan?

Nissanwielmonteur (0) PRO, 12 jaar geleden

Als de injectoren werken en de bougie's vonken dan mag je ervanuitgaan dat de krukas/nokkenassensor correct is.

Het je de zekering START in het zekeringkastje onder het stuur al gecontroleerd??

HbTps (0), 12 jaar geleden

[quote=Nissanwielmonteur]Als de injectoren werken en de bougie's vonken dan mag je ervanuitgaan dat de krukas/nokkenassensor correct is.

Het je de zekering START in het zekeringkastje onder het stuur al gecontroleerd??[/quote]
Zekering is goed, komt ook signaal op tijdens starten. Toch maar even een vers setje bougies gehaald, straks proberen.

@ Nissanwielmonteur: Komt een defecte ontstekingsunit vaker voor bij dit type?

Thanx

HbTps (0), 12 jaar geleden

Nieuwe bougies bieden geen oplossing. Ik krijg nu het idee dat als de motor rond draait tijdens starten deze geen goede compressie slagen maakt, hij draait wel erg makkelijk rond...toch draaien de nokkenassen mee...

Iemand?

HbTps (0), 12 jaar geleden

Motor loopt weer, denk dat de motor verzopen was. Net een stuk gereden, geen problemen meer!

Thanx

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.