Nissan Sunny: Acculampje blijft branden, motor viel uit

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3 16v

Hallo,

Ik ben nieuw hier. Ik was benieuwd wat jullie van mijn probleem konden zeggen:

Vanmorgen reed ik naar mijn werk. Toen ik voor de verkeerslichten stond te wachten ging ineens mijn acculampje branden. Ik zag dat mijn dashboardverlichting zwakker ging branden, maar met rijden merkte ik niets. Het was nog 1,5 km naar mijn werk en heb hem daar geparkeerd. Nog een paar keer gestart om te kijken of het lampje bleef branden, dit bleek zo te zijn. Ik dacht: waarschijnlijk dynamo. Vreemd, ik heb nooit problemen gehad met starten, electra etc, maar ja, lan altijd met zo'n oud beestje.

Na mijn werk direct even naar mijn garage gereden (15 km verderop). Zonder er bij stil te staan had ik mijn koplampen, radio en verwarming aangezet. Toen ik de snelweg afreed voelde ik de auto al wat stotteren en ik zag dat het display van de radio uitviel. Dit was op 1 km van de garage. Ik een zijstraat ingereden en in de bocht viel de stuurbekrachtiging uit. Vervolgens uiteraard ook de motor. Ik de garage gebeld en men zou me even op komen pikken. Ik probeerde te starten, maar hij had geen kracht om te starten, je hoorde hem nog zachtjes zoemen. Hierop de lampen uitgezet en de verwarming. Nog steeds niet starten. Ik zag dat het display van de radio ineens begon te knipperen... Aan, uit, aan, uit, etc etc etc. Ik het frontje van de radio verwijderd en de auto weer gestart... Als een zonnetje, zo lekker liep hij... Ik snap er geen hout van. Het lampje van de accu blijft wel branden. Ik naar de garage gereden en hem daar nog eens gestart en wederom startte hij gewoon. Alleen het lampje bleef branden.

Aangezien men weinig tijd had om er nog naar te kijken, kreeg ik gratis een vervangende auto mee. Mijn auto staat daar nu dus. Ik ben niet van plan er veel geld aan te besteden, ik wilde hem toch al gaan verkopen.

Ik was benieuwd wat jullie van dit probleem vinden. Ik vind het maar vreemd.
Het lijkt me niet de accu, daar valt een motor toch niet van uit?
Het zou de dynamo kunnen zijn, maar nadat ik met een lege accu stond, kon hij dan ook niet ineens opladen en weer starten.
Kan het een sluiting in de radio zijn? Ook vreemd, die zit er al 1,5 jaar in.
Zou het een probleem met de V-snaar kunnen zijn? Heel af en toe (eens per 2 weken) piept hij 's ochtens even bij koude motor.

Wie ow wie weet het?

RobvdHorst

Geplaatst door RobvdHorst (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Sunny? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

gewoon problemen met de dynamo. omdat auto even stil heeft gestaan,kan auto weer gestart worden. komt vaker voor. tevens accu laten controleren,want hier kun je dus wel mee stil komen te staan deze tijd van het jaar.

RobvdHorst (0), 13 jaar geleden

Inderdaad Maarten,

Bleek toch de dynamo te zijn. De monteur zei hetzelfde. Door het stilstaan heeft de dynamo nog een laatste peut energie gekregen en kon ik nog een stukje rijden.
De kosten werden geschat op 345 Euro incl. alles. Blijkt toch wat goedkoper te worden, namelijk 288 Euro. Toch niet al te duur voor een ruildynamo bij een erkende dealer. Hierbij heb ik trouwens ook gratis gebruik mogen maken van een bijna nieuwe Citroën C1 als vervangende auto. Gratis! Waar maak je dat nog mee?

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

dat is inderdaad goede service!
bedankt voor je feedback

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Sunny of stel zelf een nieuwe vraag.