Nissan Sunny: afslaan Nissan Sunny 1.4i (vacuumslangen?)

Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4i twincam

De sunny van mijn schoonzus slaat af als je in z'n 2e of 3e versnelling, na afremmen op de motor, de koppeling intrapt. Soms loopt hij heel onregelmatig stationair, totdat dit in een keer gecorigeerd wordt en de motor veel hoger in toeren gaat lopen. Bij optrekken stotterd/schokt de motor ook welleens.

Ik heb het luchtfilter huis losgehaald om vacuumslangen te controleren. Er zitten onder in het luchtfilterhuis, onder het filter, twee 'instrumenten' welke aan de onderzijde een luchtslangetje hebben en deze komen bij elkaar komen via een T-stuk. Het slangetje welke ongeveer 8 cm lang is zit nergens aan vast. Aan het einde is het uitgedroogd en in lengte richting gescheurd.

Weet iemand waar deze op gemonteerd zou moeten worden? of zijn het gewoon ontluchtingsslangetje die los hoort te zijn?

Inmiddels loopt de motor helemaal niet meer stationair. Heeft iemand misschien een schematisch overzicht van al die luchtslangetjes die zich rond dit motorblok bevinden?

Of een andere oplossing?

Bij eerder klachten bleek een zelfde slangetje welke op een metalen kastje in de buurt van de linkerkoplamp was losgeraakt het euvel. Nadat het slangetje erop was gezet was het weer goed.

vgmaarten

Geplaatst door vgmaarten (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Sunny? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 13 jaar geleden

Die zitten helemaal beneden aan de carburateurvoet op een klein buisje wat weer een aftakking van een dikke buis is.

vgmaarten (0), 13 jaar geleden

Hee, wat een snelle reactie!

Als het morgen licht is gelijk even kijken. Kan het zijn dat de motor hierdoor niet goed loopt/afslaat?

Ik vind dat je er lastig bij kunt, zeker als je kracht moet zetten om een slangetje ergens op te schuiven. Is het nodig om de hele 'carburateur' te demonteren bij dergelijke klusjes?

Nissanwielmonteur (0) PRO, 13 jaar geleden

Ja daardoor trekt de motor valse lucht. Het is niet nodig om de carburateur te verwijderen. Je kan er zo bij. Het vergt ook geen kracht om het slangetje erop te drukken.

Ik heb me in de aansluiting vergist. Het is geen tuitje op een dikkere buis maar een tuitje in de voet van de carburateur. Je moet het zo kunnen zien. Ik heb je een afbeelding gemaild maar helemaal duidelijk is het niet.


Ik kan het zo even niet voor de geest halen. Het is alweer even geleden dat ik zo'n carburateur gezien heb.


Ton

vgmaarten (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor de hulp en de duidelijke foto die u mailde!

De auto rijdt weer als nieuw! Hij stottert nog af en toe met langzaam acceleren maar dat heeft ie altijd gedaan. Hij slaat niet meer af in iedergeval. Echt ongelooflijke dat zo'n klein slangetje zoveel invloed heeft!

Ook ongelooflijk dat zo'n auto welke vijf jaar geleden voor 500 euro is aangeschaft zonder problemen blijft rijden met 1 keer olieverversen en verder geen noemenswaardig onderhoud. Het enige dat kapot is gegaan was het binnenwerk van de deurklink. Motorisch is het een toppertje!

Nissanwielmonteur (0) PRO, 13 jaar geleden

Graag gedaan hoor.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Sunny of stel zelf een nieuwe vraag.