Nissan Primera: Achteruit rij camera

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Goedenavond,

Ik zit met een probleem, en ik ben totaal geen automonteur haha heb er weinig verstand van. Ik heb een achteruit rij camera besteld en ik heb een radio/dvd speler in mijn auto zitten. Mijn vraag is ik waar haal ik de stroom vandaan voor de camera? Ik heb een gele stekker voor in de AVout of AVin...daaraan zit een klein rood kabeltje voor het stekkertje met reverse erop.... Dan trek ik de kabel plus camera helemaal door de auto naar achteren en dan heb ik aan de kabel van de camera ook nog een zwarte en rode kabel... Plus en min.... Moet ik nu bij de achterlampen stroom weghalen en zo ja hoe sluit ik de kabels precies aan?

Hoop dat iemand mij helpen kan want heb er echt geen verstand van
[url=http://postimage.org/image/ec86wipo7/][img]http://s7.postimage.org/ec86wipo7/image....[/img][/url]

Rosenau1983

Geplaatst door Rosenau1983 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 11 jaar geleden

Ik denk dat de rode draad bij de gele stekker aan een REVERSE draad aan de radio moet. De lange rode en zwarte aan de + resp - van de achteruitrijlamp

Rosenau1983 (0), 11 jaar geleden

Zal ik je vertellen dat ik geen idee heb hoe ik die aan de plus en de min moet bevestigen??? Er gaan meerdere kabels de lampen in. Waar moet ik deze kabels instoppen of moet ik andere kabels kaalstrippen en deze plus en de min aan bevestigen

limbra (580), 11 jaar geleden

Eerst meten aan de achteruitrijlampen welke kabel +12volt is en welke massa (-) is ,
(Meten met de auto op contact in de achteruit versnelling, zodat de achteruitrijlampen branden, anders kun je de +12volt niet meten).

Daarna de draden van de achteruit rijcamera met kabeldiefjes aan de juiste draad bevestigen .
(de kabeldiefjes ook wel stroomdiefjes genoemd knijp je aan de hoofdkabel vast , zonder deze draad door te hoeven knippen)
zijn overigens verkrijgbaar bij de betere auto shop.

zie voorbeeld:
[url=http://imageshack.us/photo/my-images/856/draadaansluitingkabeldi.jpg/" target="_blank" rel="nofollow">http://imageshack.us/photo/my-images/856...][img]http://img856.imageshack.us/img856/9193/...[/img][/url]

Uploaded with [url=http://imageshack.us]ImageShack.us[/url]

kaleido 1 (1830) PRO, 11 jaar geleden

Je bedoeld kabelmoordenaars , solderen , veel betrouwbaarder.

limbra (580), 11 jaar geleden

Solderen is zeker beter en betrouwbaarder , dat ben ik helemaal met jou eens @kaleido ,

Maar aangezien t.s. zelf al aangaf er technisch gezien niet veel vanaf te weten , lijkt mij dit de makkelijkste oplossing .

Nadat alles vast zit en werkt , de kabeldieven (kabelmoordenaars) ;-) ff netjes intapen met issolatieband , dan komt het vast en zeker goed.

kaleido 1 (1830) PRO, 11 jaar geleden

Ik begrijp hem wel Ron , maar ik heb zovaak mee gemaakt , dat er op den duur problemen ontstaan.
We laten TS nu in iedergeval de keus .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.