Nissan Micra: afslaan micra K11

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

De Micra van mijn vrouw slaat af en toe spontaan af bijv. voor de stoplichten of als er een bocht genomen wordt dus volgens mij meetsal met stationair lopende motor. De auto doet dan helemaal niets meer, zelfs de lampjes op het dashbord doen het niet meer. Net of de accu helemaal dood is. Als je hierna even wacht (ongeveer een kwartier) dan start hij gewoon weer maar na een aantal minuten weer hetzelfde euvel. De auto start gewoon goed het is altijd tik en lopen, de accu kan het dus niet zijn.
Toen ik thuis kwam heb ik er naar gekeken en inderdaad na enkele minuten stationair gelopen te hebben sloeg de motor af.
Deze keer startte de motor wel weer in een keer. Ik heb een rondje gereden, geen problemen en bij thuiskomst bleef de motor wel gewoon stationar lopen.

Wie heeft er een idee wat er aan de hand kan zijn?

mvg Ton

antonio

Geplaatst door antonio (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

antonio (0), 16 jaar geleden

Ik heb de storing gevonden, het ligt aan het contactslot. Deze middag weigerde hij helemaal dus dat wordt een andere plaatsen.
Ik heb al even gekeken maar kan zo 1 2 3 niet zien hoe ik het slot los moet halen.
Hij zit vast met speciale boutjes.
Heeft iemand tips voor mij om deze boutjes los te halen.

mvg Ton

hellbat (0) PRO, 16 jaar geleden

kappen losmaken, puntbeitel nemen, en een paar flinke tikken in de draairichting geven met een HAMER, dus geen hamertje-tik gevalletje, maar een fatsoenlijke overtuiger nemen.

Als je er zo 1 een slagje losgetikt hebt, kun je ze er allebei met de hand uitdraaien.

Groeten Marcel

Nissanwielmonteur (0) PRO, 16 jaar geleden

Gewoon achterop het contactslot een nieuw elektrisch deeltje plaatsen. 48750-70J00 is het onderdeelnummer. En daar hoef je het contactslot volgens mij niet voor te verwijderen.

Ton

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.