Nissan Micra: Koppeling Micra

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Hallo,

Heb hetvolgende probleem, heb hier een Nissan Micra met het probleem dat de pook moeilijk de versnelling in gaat...echter zit de koppeling helemaal onderin en zit er een grote vrije slag in (lijkt het) 3/4e van het pedaal voelt als vrije slag, en het andere kwart is zeg maar het koppelmoment...echter als je de koppeling intrapt, en kijk op de gaffel van de bak, zie je het koppelmoment, en dan komt de vrije slag...maar binnenin voelt het als vrije slag maar de gaffel van de bak beweegt wel gewoon van onder tot boven...betekent dit nou dat de koppeling op is..? of is het een kwestie van koppelingskabel afstellen?

Km stand is 98000 km maar deze kan ook al wel een keertje rond zijn geweest....

M.v.g. Erik Regeling

Erik2782

Geplaatst door Erik2782 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 16 jaar geleden

Hallo,

Een Micra heeft een miljoen teller dus rond zal die nog wel niet geweest zijn. Denk dat je eerst eens de vrijeslag op moet heffen. Dat doe je met het wieltje wat bij het eind van de kabel zit. Deze zover terugdraaien dat je 2.5 tot 3.5 mm vrije slag hebt. Dan zou je op je pedaal ongeveer 11 - 15 mm vrijeslag moeten hebben.

Anders zal het toch tijd worden voor een nieuw koppelingssetje.

Groetjes Ton

Erik2782 (0), 16 jaar geleden

Hij heeft trouwens geen miljoenteller, maar in ieder geval bedankt voor de tip en uitleg...

Groeten Erik

hellbat (0) PRO, 16 jaar geleden

k10/11 hebben een tonnenteller, maar 2 ton lijkt me sterk hoor,m dan zal de koppeling al wel eerder vervangen zijn.

Groeten marcel

JEROEN5326 (0) PRO, 16 jaar geleden

Wat nog aleens voorkomt/kwam, is dat de schakelmof van 3/4 scheurde met als gevolg dat het schakelen van 4 naar 3 niet-nauwelijks schakelen.

Gr. Jeroen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.