Nissan Micra: Airbag lampje blijft knipperen na verwisselen Gordel

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hallo allemaal

Laatst was mijn gordel kapot. Rolde niet meer op. Wat ik dus dacht dat een kleinigheidje was viel weer eens tegen. De komplete veer lag los onderin kapje er helemaal vanaf , kortom echt goed kapot. Een nieuwe was me echt te duur dus eentje via het www op een sloop besteld. Deze zag er net iets anders uit maar paste wel goed. Dus de boel ingebouwd en aangesloten. Testen , het lampje van de airbag blijft knipperen. Deze heb ik in de diagnostische mode gekregen dmv 3 keer uit en aan. Hij geeft ni een fout code een keer lang knipperen en dan drie keer kort. Mijn vraag is : Kan een garage dit oplossen door de boel te resetten of is er echt iets helemaal mis. Vraag twee heeft er iemand een schema van zo'n gordel , ik bedoel wat doet dat stekkertje eigenlijk.

Ik hoor het graag ,

Mvg Sam

samtari

Geplaatst door samtari (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 10 jaar geleden

Dat stekkertje is de aansluiting van het Knal patroon wat de gordel aantrekt als je een aanrijding krijgt en de airbag gaat af.

samtari (0), 10 jaar geleden

Dank je Ton. Enig idee hoe zoiets werkt? Ik bedoel er zitten twee draden aan en daarmee laat ie dus de patroon ontploffen , en hij checkt of het nog aangesloten zit. Ik heb een andere aangesloten dus dan zou het toch gewoon moeten werken , of denk ik nu te simpel

kaleido 1 (1620) PRO, 10 jaar geleden

Auto niet perongeluk op contact gehad terwijl de patroon niet aangesloten zat ?

samtari (0), 10 jaar geleden

Ja wel degelijk op contact gehad. sterker nog ook nog mee gereden zonder aangesloten stekker. De dealer zij dat het geen kwaad kon als ik die stekker loshaalde als ik hem niet op contact had. Ben bang dat ik hem verkeerd begrepen heb. En nu?

kaleido 1 (1620) PRO, 10 jaar geleden

Resetten bij de dealer , of garage met de benodigde uitleesapparatuur.

Rowwan1234 (0) PRO, 10 jaar geleden

Of zelf een keertje proberen te resetten. Er zijn op internet genoeg beschrijvingen te vinden (en youtube filmjes!) hoe je het airbag lampje kunt resetten (aantal keren contact aan en uit zetten). Ik heb het zelf ook gedaan en het werkt prima.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.