Nissan Micra: Micra 2003 (K12) contactslot probleem

Bouwjaar: 2003

Ik ben in het bezit van een Micra van 2003. Af en toe blokkeert het contactslot (keyless entry). Je kunt het contact dan niet omdraaien. Soms kost het wel een tiental pogingen om er beweging in te krijgen. Is dit een bekend problem, of iemand een suggestive voor een oplossing?

Rowwan1234

Geplaatst door Rowwan1234 (0) PRO , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Shadowranger (0), 10 jaar geleden

Staat het stuurslot (pal) er op en staat er spanning op het stuurmechanisme (bijv. door scherp indraaien in een parkeervak)? Misschien moet je het stuur even iets verdraaien om de spanning van de pal te halen, dan kun je het slot ook makkelijker draaien.

Rowwan1234 (0) PRO, 10 jaar geleden

Nooit op gelet, ik zal hier eens op letten...

Shadowranger (0), 10 jaar geleden

Lat het even weten of dit uitmaakt.

Derooyauto (0) PRO, 10 jaar geleden

Volgens mij is hier een terugroepactie van geweest. Even bij de dealer checken.

Nissanwielmonteur (0) PRO, 10 jaar geleden

Er zijn geen terugroepactie's geweest voor i-key contactsloten.

Trap je het rempedaal wel krachtig genoeg in???

Rowwan1234 (0) PRO, 10 jaar geleden

Er lijkt nergens spanning op te zitten (onze Eigen oprit heeft een redelijk lang recht stuk), maar toch lijkt het draaien van het stuurwiel wel enige invloed te hebben. Het rempedaal wordt ook voldoende diep ingedrukt. Je hoort/voelt een soort van ontgrendeling na het indrukken van het rempedaal.

Rowwan1234 (0) PRO, 10 jaar geleden

Het heeft misschien wat lang geduurt, maar ik heb inmiddels de oplossing (gevonden op een buitenlands forum). Volgens de dealer was de enige oplossing het vervangen van het contactslot (min. EUR 400,-). Volgens het forum zou het helpen om wat grafietpoeder in het slot te spuiten. Dit heb ik gedaan en sinds die tijd werkt het weer fantastisch!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.