Nissan Micra: Airco Micra 1.3 ncvt 1998

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Ben in het bezit van een Micra 1.3 ncvt voor mijn vrouw. Ben zeer tevreden over dit autotje maar heb alleen een vraag over de airco.
Rijd zelf een Focus met handbediende airco en heb het idee dat deze beter koelt als die van die Micra.
Heb de temp gemeten van de lucht die er bij de Micra uitkomt en die is rond de 7 graden als de airco aanstaat.
Bij de Focus is dat rond de 4.5 graden.
Heeft dit te maken dat de airco van die Focus een grotere opbrengst geeft als die van de Micra of waar zit hem dat dan in.
Een bedrijf dat gespec is in airco's heeft ooit tegen mij gezegt dat wanneer de temp ong tussen de 4 en 7 graden ligt hij goed werkt.
De airco van de Micra is bij de laatste beurt trouwens wel gevuld en gecheckt en moet dus goed zijn.
Hij koelt verder goed maar dat viel me op als ik ze met elkaar vergelijk.
Weet iemand hier waar het hem in zit.
Gr Fred

kombikart

Geplaatst door kombikart (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

fred wij houden aan dat als hij onder de 10 graden zit hij goed is dus ik zou me daar niet druk om maken zeker niet als hij goed werkt en pas gevuld is.
het verschil kan ook met de grootte van de installatie temaken hebben maar ook tussen twee de zelfde wagens zit wel verschil.

groetjes jan.

kombikart (0), 17 jaar geleden

ok dan. Hij werkt zeker wel goed maar vroeg me het alleen af of er dus verschil zit in de airco van een kleine auto vwb de aircoopbrengst en een grotere auto, omdat er waarsch ook een kleinere compressor opzit. Gr Fred

marwess (0) PRO, 17 jaar geleden

hoi fred gezien de leeftijd van de auto is het ook niet overbodig om eens je airco te laten checken op koudemiddel mits er uiteraard nooit geen onderhoud aan verricht is

martin

kombikart (0), 17 jaar geleden

Denk niet dat het nodig is zoals Jan al zei omdat hij vorige zomer bij de dealer nog een onderhoudsbeurt heeft gehad incl. airco bijvullen. Was wel bij de vorige eigenaar maar heb dat netjes in de onderhoudshistorie terug kunnen vinden. Ps de auto heeft ook maar net 46000km gelopen.
Waar et mij om ging was de vraag of er verschil in cappaciteit zit tussen een kleine auto en een grotere en daar heeft Jan mij al antwoordt op gegeven. Toch bedankt voor het advies. Gr Fred

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.