Nissan Almera Tino: Almera Tino (2000) hokt zo nu en dan bij starten

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine

Sinds enige tijd, ook al voordat het echt koud werd, hokt mijn Almera Tino zo nu en dan bij het starten. Het lijkt op het geluid dat je krijgt als de accu zowat leeg is of niet meer goed werkt: je draait de sleutel om, je hoort de eerste 'slag' (of hoe je dat noemt) en dan opeens is het zowat een seconde doodstil... waarna de motor alsnog aanslaat. Het gebeurt niet altijd maar nogal 'at random'. Het is lichtelijk 'eng' want elke keer denk ik 'Straks sta ik stil!'. Het gekke is dat het nogal onregelmatig gebeurt: soms gebeurt het alleen als ik de auto even heb laten staan (tijdens winkelen of zo) maar soms ook als 'ie een nacht heeft gestaan. Ik denk dat hij zo ongeveer 3 van de 4 keer redelijk gewoon start maar dan is er altijd wel een keer zo'n 'enge' start...

Voordat iemand gaat roepen wat het zou kunnen zijn: de accu, gekocht via de ANWB en twee jaar oud, is vorige week gecontroleerd en was PRIMA. Afgelopen maandag is mijn auto APK gekeurd: er was ontzettend veel mis (vooral remblokken en aandrijdfriem) maar daarnaast heb ik ook natuurlijk naar dit hokkende startprobleem laten kijken. Het zou door de kleppen komen die niet goed waren afgesteld. Dat zouden ze gaan doen maar dan moest (?) er meteen ook maar een kleine 150.000 km beurt overheen. Nou ja, prima, als dat helpt... Maar dat heeft dus NIET geholpen.

De accu is dus goed, er zit nieuwe olie in, bougies zijn vervangen, de kleppen zijn afgesteld, kortom: alles lijkt prima... maar gisteren na het werk en vanochtend toen ik van huis vertrok, hokte de motor weer exact hetzelfde... >:(

Nu wil ik vóórdat ik de garage bel eerst van anderen horen wat het (nog meer) zou kunnen zijn... Iemand een idee?

J van E

Geplaatst door J van E (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Almera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1845) PRO, 11 jaar geleden

Vreemd dat ze bedrading + en - kabels van de startmotor en de startmotor zelf nog niet gecontroleerd hebben.
Spanningsval over de kabels en weerstand van de startmotor.

JEROEN5326 (0) PRO, 11 jaar geleden

Beste J van E,

Is er al gekeken naar de massakabel naar/op de v-bak ??

Echter,het komt bij de Tino's en de Almera's van die periode ook vaak voor dat de startmotor het probleem is, niks kleppen !!
Startmotortje vervangen en je bent (naar alle waarschijnlijkheid) af van de problemen....

SUC6 Jeroen

Nissanwielmonteur (0) PRO, 11 jaar geleden

waarom een beurt als je de kleppen wil laten stellen?? En die aandrijfriem valt ook niet onder de APK-eisen. Verder sluit ik me bij het verhaal van mijn collega uit het land aan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Almera of stel zelf een nieuwe vraag.