Nissan Almera Tino: Motor slaat af bij stationair toerental

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 dci 114 pk

Hallo allemaal,

Ik heb een nissan almera tino 2.2 dci 114 pk van September 2005,heb nu ongeveer 171000 km.Heb de wagen in mei 2012 gekocht met een km stand van 162000 .De eerste maanden reed de auto uitstekend maar hij begon anderhalve maand geleden bij stationair toerental soms te haperen ( het toerental ging regelmating naar beneden zo dat hij bijna er mee ophield maar herpakte zich dan weer zelf).In het begin was het alleen als de auto koud was maar ik heb er nu constant last van. Het is zelf zo erg geworden dat de motor nu al als hij onder de 1000 toeren komt afslaat en na een keer gestart te hebben wel weer aanspringt , alles boven de 1000 toeren is geen probleem dan loopt de motor probleemloos, maar als ik dan weer een kruispunt nader ,of voor een stoplicht komt te staan dan slaat de motor weer af, ik heb de wagen naar de dealer gebracht maar daar kunnen ze niks uitlezen (dus geen fout codes) ze hebben uit voorzorg de tank en alle brandstof leidingen gereinigd en verder nog bepaalde metingen verricht, maar konden verder niks vinden, ze hadden wel vermoedens waar het aan kon liggen maar dat waren minstens 5 punten wat ze dachten ( branstofpomp, injecteur, regalateur van het gaspedaal...etc..etc..) maar dat waren volgens hun allemaal hele dure reparatie's. Maar ze konder mij geen garantie geven wat van de vijf het euvel is en dat daarmee het euvel verholpen zou zijn. Ik vind het nogal een risico als ik ze maar laat doormodderen zonder enig voorruitzicht dat het wel goed komt. Daarom wil ik jullie vragen of misschien een van jullie een oplossing voor mijn probleem hebben!! Want voor de rest is het een goede auto en ik ben er erg goed over te spreken Hopelijk kan iemand mij helpen????

Groetjes
Dave

F.Ginawati

Geplaatst door F.Ginawati (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Almera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 11 jaar geleden

weer tipische gevalletje geen storing,geen diagnose... jammer dat het vaak zo gaat. Laat de auto eens uitlezen door een garage en vooral de life data (sensoren e.d.) controleren. Valt de raildruk weg(brandstofdruk)? Wat geeft de luchtmassa aan? (ivm egr)

F.Ginawati (0), 11 jaar geleden

Hallo Maarten,
Bedankt voor je snelle reactie, wat je voorstelt zal ik zeker doen,
je hoort nog van mij,
Dave

F.Ginawati (0), 11 jaar geleden

Maarten,
Ik heb de auto laten uitlezen en het bleek de regelklep van de brandstofpomp te zijn , motor rijd weer uitstekend..!!!
Bedankt voor je hulp...!!!!
Vr.Groet,

Dave

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Almera of stel zelf een nieuwe vraag.