Nissan Almera Tino: Olielekkage turbo

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: yd22

Zover ik kan zien lekt de turbo olie. Onder de auto ligt olie, heb nog niet gekeken of er speling op de as van de turbo zit. Wel gekeken wat een turbo moet kosten en daar wordt je niet vrolijk van.( auto heeft 296000 km gereden )
Op de onderdelenlijn gekeken voor een tweedehandse, daar hebben ze alleen turbo's met een OE nr. 144114U100 of 144114U110 bij mij onder de motorkap zit een 144114U115 zijn de turbo's passend of zijn er onderlinge verschillen.

Met vriendelijke groet,

Marius

Marius Kuijt

Geplaatst door Marius Kuijt (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Almera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan5047 (0) PRO, 11 jaar geleden

Er zit volgens mij verschil in

Marius Kuijt (0), 11 jaar geleden

Net gekeken of er speling zit op de schoepenas, dit is wel het geval maar niet heel extreem. De behuizing wordt niet geraakt. Wel was er een beetje olie aanwezig in de aanzuigslang, maar ook niet overdreven veel. De turbo is aan de buitenzijde wel nat van de olie aan de compressorzijde.
Hoe weet ik of een te hoge carterdruk de lekkage veroorzaakt ? En als dat het geval is waar zou een turbo dan gaan lekken?

Groet Marius

Marius Kuijt (0), 11 jaar geleden

Er zit inderdaad verschil in de turbo's, je had dus gelijk Jan Geuze. Ik heb Turbo Hoet gebeld. Heb sterk het vermoeden dat de olieretourleiding lekt. Is deze te verwijderen zonder de turbo met uitlaatspruitstuk van de kop te halen?

Marius Kuijt (0), 11 jaar geleden

Laatste nieuws, olieaanvoerleiding was lek. Precies in het bochtje. Er zat een heel klein gaatje in, dit gaatje dicht gelast met een kleine MIG las. Alles weer in elkaar gezet en het belangrijkste het is weer dicht.
Kosten olie filter en antivries, en een ochtend geen koffie.
Topic mag gesloten worden.

Groet Marius

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Almera of stel zelf een nieuwe vraag.