Nissan Sunny: Ashoes vervangen Nissan Sunny 1991

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Rechter ashoes is stuk, ik zou dit graag zelf willen vervangen. Tevens wil ik de koppeling aan de bakzijde heel houden, en dus alleen aan de wielzijde de hoes willen vervangen. Ik weet dat de homokineet van de as ´afgeslagen´ moet worden. Zou iemand kunnen aangeven wat er pecies los moet om de as uit de fusee te krijgen?.. etc..

Hartelijk bedankt!

Teun

Ps. ik heb het stuk van mark over de Primera gelezen, maar ik weet niet of het hetzelfde is en ik kom daar niet helemaal uit de termen...

Oja foto van het model [url=http://imageshack.us][img]http://img133.imageshack.us/img133/2116/...[/img][/url]

TV105

Geplaatst door TV105 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Sunny? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Tim11461 (0), 17 jaar geleden

Misschien kun je even in de bibliotheek een vraagbaak halen .Daar staat het vast precies in.
Succes.

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=Tim11461]Misschien kun je even in de bibliotheek een vraagbaak halen .Daar staat het vast precies in.
Succes.[/quote]
alsof... men daar zelf niet op had kunnen komen?

paul,

Tim11461 (0), 17 jaar geleden

Kennelijk nog niet?

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

'Tis weekend he....:D

TV105 (0), 17 jaar geleden

Lekker is dat... Overigens HEB ik gewoon een vraagbaak.. Wellicht kan je aangeven waar dat 'zo precies staat'... Natuurlijk staat er hoe je een aandrijfas moet (de)monteren.. Maar ik vroeg me af of er een slimme methode is om alleen de ashoes te vervangen. Zo heb ik het een tijdje terug een ashoes vervagnen bij een VW polo 1990. Daar gaat het best snel en handig, als je maar weet hoe. De verschillende termen in de vraagbaak van de Nissan, en hier op het forum, werd ik niet echt wijzer van.. Nu dus eigenlijk nog steeds niet :)

Vandaar dat ik het hiet even vroeg.. Maar het weekend is voorbij, misschien dat iemand mij wil/kan helpen :))

thanks iig!!!
Teun

TV105 (0), 17 jaar geleden

Helaas, niemand?

Treb (0), 17 jaar geleden

[quote=mark7253]wiel eraf naafmoer splitpen eruit naafmoer los [dop 36] remslang los [boutje 12] dop op fusee eraf halen met beitel moer van 17 los fusee omlaag en as eruit je kan de homokoneet eraf slaan met een zachte hamer bv koper iemand de as vast laten houden met een tang dat deze niet uit elkaar gaat of de as uit de bak halen en in de bankschroef uit elkaar slaan let op er loopt wel olie uit de bak als je as eruit haalt als je de hoes gemont hebt dan de homok. er terug op tikken. let op veertje om de as beetje vet of vaseline aan doen dat goed in midden ziten event met schroevendraaier helpen dan gaat er zo op .zo ook op veer die in de bak gaat en die kan je er zo induwn let op dat je de keering niet beschadigd en dan weer alles andersom dicht maken en bak olie bijvullen succes ermee[/quote]
Moi,
Misschien kun ja aangeven wat je niet duidelijk is in bovenstaand verhaal wellicht kan je dan verder geholpen worden.
Groet,
Bert.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Sunny of stel zelf een nieuwe vraag.