Nissan Primera: Audio instalatie

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9DCi

Beste forum mensen,

Ik ben sinds kort de trotse eigenaar van een Nissan Primera P12 diesel uit 2005 .
Het is een geweldige auto maar het geluid is niet helemaal zoals ik het zou willen hebben ben nogal een audio freak.
Ik heb al veel op dit forum gelezen en begrijp dat je niet zomaar deze auto radio er uit kan halen want dan mist de auto een hoop.
Verder heb ik begrepen dat er kabels aanwezig kunnen zijn voor het plaatsen van een subwoofer onder de passagiers stoel hoe kan ik zien of die kabels aanwezig zijn, of is dat duidelijk als je ze niet ziet zijn ze er dan ook niet ???
Als ze er niet zijn heeft de radio dan nog wel de mogelijk heid om die sub aan te sluiten of word het dan een lastig verhaal.
Nou vraag ik me ook nog af of er überhaupt een line uit op de radio zit en zo niet hoe dit dan te maken valt.
Zijn er al mensen die ervaring hebben met het ombouwen van de audio installatie in de primera ?? of is er een soort upgrade set aanwezig dat het wel wat vetter is??

Wat ik eigenlijk wil is mijn oude radio er inzetten en de orignele dan maar laten zitten i.v.m. dat de auto dit nodig zou hebben en de speakers van de auto op mijn eigen radio aan sluiten zodat ik weer een fatsoenlijke eq heb die ik kan gebruiken. is dit slim of zijn er betere oplossingen want wil het wel graag netjes en goed hebben vind dit niet de auto om een geprutste stereo installatie te hebben .

Alvast super bedankt
Eggy

eggy

Geplaatst door eggy (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

joche (0), 12 jaar geleden

Een line-out door middel van cinch stekkers zal er niet op staan, wel kan je je luidsprekerkabels gebruiken als line uit, dit door middel van een soort adapter dat je tussen je radio en versterker zet.
Eens je versterker geplaatst kan je alle richtingen uit, afhankelijk van wat je versterker als uitgangen heeft.
Sommige hedendaagse versterkers hebben 2 ingangen, een laag en een hoogvermogeningang, dus met cinch en rechtstreeks met uw luidsprekerdraden.
Het kan allemaal, de vraag is wat jij wil besteden.
Bij mijn Almera heb ik hetzelfde probleem opgelost met bovenvernoemde adapter, maar kwam tot de conclusie dat mijn versterker ook de luidsprekerssingnalen van mijn radio aanvaarde, adapter voor niks gekocht.

Nissanwielmonteur (0) PRO, 12 jaar geleden

Je hebt gelezen dat er modellen met subwoofer zijn. Dan heb je vat verderop ook gelezen dat ik gezegt heb dat die in de originele kabelboom zitten en dat die dan vervangen zou moeten worden.

Dus nee er zitten geen aansluitingen voor een subwoofer als die er niet standaard in zit.

Een line-out zit er inderdaad niet op.

eggy (0), 12 jaar geleden

Tnx voor jullie reply's

Die adapters ken ik wel maar heb me altijd afgevraagd of daar nog mooi signaal uit komt maar het is zeker te proberen.
Wat voor een versterker heb je dan Joche als ik vragen mag, heb zelf een mooie jbl (crown) die altijd ze werk goed gedaan heeft :D

Jammer van de line out maar had al zoon voorgevoel.

joche (0), 12 jaar geleden

mac audio versterker, heb effe typenr niet bij de hand, maar werkt voortreffelijk

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.