Nissan Qashqai 2009: Auto uitlijnen

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: HR16, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 84

Hallo, ik wil mijn auto laten uitlijnen, omdat als ik de auto rechtdoor rijd dan is het stuur ( logo enzo) niet recht. Het stuur steekt meer naar links, waardoor ik de neiging heb om het stuur recht te trekken, maar dan gaat de auto teveel naar rechts. Dus als het stuur recht staat gaat de auto scheef (rechts) Ik denk uitlijnen daar ook onlangs de fuseekogels en de draagarmrubber zijn vervangen.

Moeten alleen de voorste wielen uitgelijnd worden, of alle 4? Iemand vertelde dat het bij sommige auto’s de achterkant niet kan/hoeft. Heeft iemand hier ervaring mee? De garage zei trouwens dat het uitlijnen 40 euro kost en maximaal een uurtje in beslag neemt. Vandaar dat ik wil weten; gaat het om de voorwielen alleen of ook de achterste?

Groet

WJAA

Geplaatst door WJAA (0) , lid sinds 2 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Qashqai? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

bert klein (120) PRO, 1 jaar geleden

Als het stuur voorgaande de reparatie draagarm / fuseekogels wel recht stond , moet je het zoeken in de vervangende delen ,tenzij de stuurkogels zijn vervangen .
Bij reparatie onderstel raadzaam altijd uitlijning te doen altijd 4 wieluitlijning doen als dit mogelijk is,
bespaart zowel in de kosten brandstof en banden

harry4203 (1040) PRO, 1 jaar geleden

Die garage die uitlijnd voor 40 euro in max een uur, is dat dezelfde die jou nu met een scheeftrekkende auto de dijk op stuurt met alle gevolgen van dien?

JGC (65), 1 jaar geleden

In principe is voor uitlijnen genoeg, maar als achter ook mogelijk is zou ik dat ook meteen meenemen.

40 euro voor uitlijnen is overigens goedkoop, meeste garages die ik ken zitten al snel op 70 of hoger. Het is geen moeilijk werk, maar zo'n uitlijnbrug met computer en sensoren kost de nodige euro's, zal garage graag op willen verdienen ipv alleen uurloon schrijven.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Qashqai of stel zelf een nieuwe vraag.


"topic" // resources/views/layouts/app.blade.php