Nissan Primera: Automaat loopt te snel

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine

Ik heb een Nissan Primera 2.0 (automaat) uit 1992. Rijdt op zich nog prima. Alleen blijft de motor in een te hoog toerental lopen na een ritje op de snelweg. Tenminste, dat denk ik, want ik ben niet zo technisch. De auto rijdt, als je de rem loslaat, na een tijdje vanzelf ongeveer 50 km p.u.
Wie iemand wat het probleem zou kunnen zijn en kan dat bij een garage verholpen worden?

Automaat

Geplaatst door Automaat (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

blijft je gas niet hangen en je schrijft dat je niet zo technisch ben nou laat er eens een monteur mee rijden ; ik vind het lastig om hier vandaan zo tebeoordelen.

groetjes jan.

Automaat (0), 17 jaar geleden

Ik heb niet het idee dat het gas blijft hangen. Als ik alleen in de stad heb gereden (lage snelheden) dan treedt dit probleem niet op. Eigenlijk alleen dus na het rijden met hoge snelheid. Maar je hebt gelijk, ik ga er maar even mee naar de garage. Bedankt voor je reactie.

stranger (0) PRO, 17 jaar geleden

hoi mogelijkheid bestaat dat het waselement op het gasklephuis voor de warmloopregeling verstopt is. (dit is op de SR20Di motoren het geval,monopoint injectie.) dit is een meer vooorkomende klacht bij oudere primera,s,de kleine waterbuisjes koeken dicht en het waselement blijft te koud en houdt toerental te hoog omhoog.dit komt meestal tevoorschijn bij langere ritten met hoger toerental.meestal is reinigen voldoende.

Automaat (0), 17 jaar geleden

Ik ga deze week even langs de Nissan dealer en zal beide punten (gas en waterbuisjes) melden. Als de kosten meevallen laat ik het probleem verhelpen. Ik laat nog weten hoe het is afgelopen. Bedankt!

Automaat (0), 17 jaar geleden

Het is inderdaad een probleem met het waselement, geconstateerd door de dealer.
Gaat ongeveer 200 euro kosten om het probleem te laten verhelpen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.