Nissan Primera: brandstofmeter en geluid knipperlicht met aanhanger

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

Laatst had ik een zwaar beladen kar achter de auto. Sindsdien is mijn brandstofmeter in de war. Tank ik hem vol, staat deze op driekwart en bij een halfvolle tank loopt ie in 40 km naar nul. De tank is dan echter bij lange na niet leeg.

Het tweede is dat toen ik de aanhanger achter de auto had en richting aangaf dat er een piepend geluid (zoals bij het achteruitrijden van een vrachtauto) te horen was. Erg irritant. Is dat normaal?

b-bob

Geplaatst door b-bob , lid sinds 16 jaar geleden

2 Reacties

Shadowranger, 16 jaar geleden

Dat piepen van de richtingaanwijzer als je een aanhanger of fietsendrager hebt aangesloten op de stekker is idd normaal. Maar dit kun je eventueel bij de dealer(s) laten uitschakelen.

Dat probleem met de brandstofmeter heb ik ook. Wil dit nog laten checken bij de dealer, desnoods vervangen. Brandstofmeters zijn overigens geen precisie apparaten, ze geven slechts een indicatie. Ik rij meestal op kilometers en wanneer het lampje gaat branden (+/- 8 liter reserve) is voor mij het teken om te tanken. Kun je ongeveer nog zo'n 70 kilometer mee rijden.

Shadowranger

Bennie PRO, 16 jaar geleden

Je kunt proberen om de 2 knoppjes van de klok en van de dagteller beide in te drukken en dan de auto op contact te zetten. De meters slaan dan allemaal een paar keer uit en als je dan geluk hebt doet je tankmeter het weer goed. Dat is een soort van resetten. Als dat niet helpt is misschien je tankvlotter stuk. Zul je moeten gaan meten om er achter te komen. Wat betrefd dat piepende geluid met je richtingaanwijzer als je een aanhanger er achter hebt. Als je geluk hebt kun je die uit laten zetten bij de dealer. Ik weet alleen niet of dat bij een primera van 2000 kan. Bij de meeste auto's kan het wel. Succes Ben.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.