Nissan Primera: Automaatbak klapt 1e/2e versnelling

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Goedendag,

ik heb hier een primera automaat staan waarbij de bak 'klapt' als deze doorschakelt van de 1e naar de 2e versnelling. De overige versnellingen gaan geruisloos. Ook pakt de bak de achteruit etc prima. Met klappen bedoel ik dat wanneer de auto overschakelt van 1 naar 2 de auto even iets harder optrekt bij gelijkmatig gasgeven (net alsof je bij een schakelbak je koppeling te snel laat opkomen). Dit gebeurt niet bij de overige overschakelingen.

Het valt ook op de de eerste overschakeling bij 2500 toeren start terwijl de overige overschakelingen al bij 2000 toeren ingaan (wellicht is dat een oorzaak?). Als ik een tijd gereden heb, is het klappen niet constant en schakelt de bak af en toe wel goed door (dan schakelt deze ook bij lagere toeren door).
Het is tevens alleen bij rustig rijden. Als ik wat meer gas geef schakelt de bak wel goed door.

Ik hoor graag wat dit kan zijn, het lijkt me niet zo goed voor de bak en de aandrijfassen die al bekend staan als assen die snel breken.

Alvast bedankt!

Met vriendelijke groet,

Arjan

Arjan581

Geplaatst door Arjan581 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

770 (0) PRO, 13 jaar geleden

goedemiddag,

kan het een synchromesh zijn van de 1ste versnelling?

met vriendelijke groet,

kenshiro

Nissanwielmonteur (0) PRO, 13 jaar geleden

Een synchromesh in een automaat?? Dat werkt met planetaire tandwielstelsels.

Misschien eens bakolie verversen.

arai (0), 13 jaar geleden

Zij er recentelijk elektrische verbindingen losgenomen ? stekkers om b.v. iets in te bouwen ? Ik heb dit namelijk ook een keer gehad bij een Primera P11 na het inbouwen van een Navigatie om bij het snelheidssignaal en achteruitrij aanslluiting te komen had ik toen een stekker R onder de middenconsole losgenomen en ondertussen een keer het contact aangezet (dom natuurlijk) toen had ik namelijk het zelfde probleem alleen van 1 naar 2 het ging echter na een tijdje rijden gelukkig weer over anders ff laten uitlezen die automaat dan weet je wat meer

Ik neem aan dat je sowieso het oliepeil hebt gecontroleerd ?

Een aandrijfas gaat inderdaad wel eens stuk maar zeker niet regelmatig tis geen Renault ik rijd zelf een P11 Automaat met 3420000! km nooit last van gehad

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.