Nissan Primera: gaspedaal belijf hangen soms bij nissan primera 1.8 bj 2000

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

sinds een paar manden geleden gaspedaal belijf vast ,niet altijd soms bij vertrek tijdens gas geven belijft vast en weer gas geven dan lukt het wel.
dus het probleem alleen bij het vertrek tijdens het gasgeven belijft vast soms bij het vertrek,verder helemaal goed en alles is normaal toerentaal .
hier gaat over een primera 1.8 bj 2000 sport plus.

iemand ervaring met dit soort probleem.


alvast bedankt,

issa

issa

Geplaatst door issa (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

arai (0), 13 jaar geleden

Door koolafzetting op de gasklep en het gasklephuis ontstaat dit probleem..... als je het gasklephuis en de gasklep goed reinigt met carburateur reiniger of remmen reiniger zal het probleem opgelost zijn
Je kunt bij de gasklep komen door het luchtfilterhuisdeksel los te nemen incl de daaraan bevestigde slang deze loopt naar het gasklephuis en zit daar vast met een grote slangklem

JEROEN5326 (0) PRO, 13 jaar geleden

Issa,
Klopt wat er gezegd word, de gasklep reinigen is DE remedie.

MAAR vergeet niet om de gasklep in te leren( basis stationair toerental) bij de dealer.

SUC6 Jeroen

issa (0), 13 jaar geleden

bedankt voor jullie reactie .
binnen kort grote beurt bij dealer en laat ik de gasklep en gasklephuis reinigen .


gr,
issa

Shadowranger (0), 13 jaar geleden

Ik heb hetzelfde probleem, en ik vroeg mij af of het inleren nog gedaan moet worden bij de dealer als je alleen de klep en de inlaat reinigt zonder de delen te demonteren (bijv. met een klein borsteltje oid).

C.Jonker (0) PRO, 13 jaar geleden

Meerdere malen los gehad, ik heb zowel vervuiling gezien als een licht braampje waardoor deze klemt.
Heb nog nooit hoeven inleren , wel zorgen dat tijdens de werkzaamheden niet op kontakt word gezet.
Maar miss heb ik altijd geluk gehad :D

arai (0), 13 jaar geleden

Tsja een Nissan specialist zal natuurlijk altijd zeggen dat dit moet......... maar als je in de praktijk een keurig stationair lopende motor hebt na het reinigen zou ik me er niet zo druk om maken

Als je een gasklephuis vervangt dan moet je wel zodat de ECM kan leren wat het stationar toerental bij de stand van de gasklep is en dit dan ook weer kan corrigeren dus doe er je voordeel mee

issa (0), 13 jaar geleden

gasklep en gasklep huis heeft nissan dealer schoon gemaakt en auto is beter geworden ,toerenteller inleren is niet nodig.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.