Nissan Sunny: Bougies zelf vervangen

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Ik zou graag mijn bougies zelf vervangen, omdat ik op internet een paar how to do's met foto's heb gezien en het er in eerste instantie uitzag als rubberen kabel eraf, losdraaien,eruit halen, nieuwe erin en weer handvast draaien.
Dat leek me zeer interessant omdat ik dan veel minder kwijt ben dan in de garage.
Maar nou las ik op een paar andere sites dat het toch niet zo verstandig is om te doen als je niet zoveel verstand hebt van auto's (en dat heb ik dus inderdaad niet) want je moet de juiste warmtegraad hebben en electrode afstand voor jou type auto.
Nou is dus mijn vraag, de warmtegraag word toch gelijk bepaald als je de bougie koopt, dus je koopt ze met een bepaalde warmtegraad? En de electrode moet je neem ik aan zelf afstellen, of staan die ook al goed afgesteld als je ze bij de Brezan koopt?
Dus nou is mijn vraag wat is de juiste warmte graad voor een orginele Nissan Sunny 1.4e, en wat is de juiste electroden afstand en hoe stel je dat in?

Of zeggen jullie, als je er geen verstand van heb totaal niet doen. Of is het voor iedereen wel te doen?
Want dat scheelt toch een hoop geld.

Charissa

Geplaatst door Charissa (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Sunny? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Peter Schouten (0), 15 jaar geleden

Een beetje automaterialenhandel heeft boeken waar per type auto in staat wat voor bougies erin moeten, inclusief electrodeafstand. Afstellen van de afstand doe je door de onderste electrode voorzichtig te verbuigen, gebruik een voelermaatje voor de afstand. En je zult een bougiesleutel moeten hebben, maar die kunnen ze je daar ook wel leveren. Let er op dat je de nieuwe bougies er goed indraait, als je ze scheef zet heb je kans op beschadiging van de schroefdraad in 't gat.
Al met al best goed zelf te doen.

suc6
Peter

E.T.Wiersum (0), 15 jaar geleden

Ik weet niet wat je bedoeld met handvast draaien, maar als ze handvast draait , wat IK daar onder versta, dan gaat het niet goed.
De meeste monteurs weten op gevoel hoe vast ze bougies moeten draaien.
Zonodig wordt een momentsleutel gebruikt.
Kortom, ook bij tamelijk eenvoudige klusjes is enig technisch inzicht nodig.
Ook het afstellen van de elektrodenafstand vereist enige handigheid.

koffieboon (0), 15 jaar geleden

Normaal gezien kunnen ze op kenteken precies opzoeken welke bougies erin moeten.
Ik heb zelf de Bosch FR7DC+
Handvast lijkt me niet genoeg. Met de (bougie)sleutel even een tikkie vastzetten. Niet lomp: vast = vast.

Succes!

Nissanwielmonteur (0) PRO, 15 jaar geleden

NGK bougie's
BKR-5E
Elektrodenafstand 0.8-0.9mm
Aanhaalmoment 2.0-3.0kg/m

e36 power (0), 15 jaar geleden

bougies van een sunny zijn makkelijk gewoon doppen los trekken of bobines loshalen en bougies los draaien met hand erin draaien en voorzichtig met ratel of momentsleutel vast zetten NIET TE VAST

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Sunny of stel zelf een nieuwe vraag.